In data de 30.04.2008 am luat un credit de nevoi personale de la o banca in suma de 12900 euro plus un comision de administrare de 387 euro,comision cu care am fost creditata de banca pentru ca eu nu aveam resurse,deci in total 13287 euro pe o perioada de 10 ani. Conditia a fost ca sa achit acest comision in momentul in carevoi primi creditul,conditie cu care am fost de acord. In data de 30.04.2008 cand am primit creditul mi s-au virat in cont 12835 euro diferenta pana la 12900 euro fiind comision bancar. Deci eu la data de 30.04.2008 mai datoram bancii suma de 12900 euro. In planul de rambursare, suma cu care incepe acesta este de 13287 euro dat fiind ca desi mi s-a retinut comisionul la inceput, acesta a fost esalonat pe parcursul celor 10 ani bineinteles cu dobanda aferenta, motivand dumnealor ca art. 5.3 din contract prevede acest lucru. Toate bune si frumoase dar daca eu am platit comisionul cand am luat creditul aceasta prevedere nu devine nula?
Tot la acest art. se mentioneaza valoarea comisionului ca fiind 3% din valoarea creditului. Avand in vedere cele de mai sus inseamna ca eu am platit comisionul de doua ori, odata cash si inca odata in 120 rate lunare plus dobanda aferenta. Doresc sa stiu daca aceasta situatie se incadreaza la inselaciune in dauna avutului personal sau frauda si daca actionand in instanta banca respectiva am sanse de reusita. Pentru mine care sunt pensionara acei 387 euro care cu dobanda ajung la 600-700 euro conteaza foarte mult.
Doamna, dumneavoastra ati cititi ce spuneti acolo? daca comisionul a fost platit din suma creditului, cum puteti sustine ca il platiti de doua ori? A fost platit din credit si trebuie sa il dati inapoi, este absolut firesc. La data accesarii creditului datorati bancii exact suma luata ca si credit, adica 13287 euro , si nu 12.900 cum eronat considerati ca datorati. banca nu plateste comisionul ptr dumneavoastra.
Ori eu vorbesc limbi straine ori aritmetica este foarte grea. Repet la data de 30.04.2008 am accesat
un credit de 13287 euro din care 387 era comisionul bancii. Tot la acea data am achitat cash suma de 387 euro, deci 13287 - 387 = 12900. Va rog sa-mi spuneti dvs. cat mai datoram bancii pe data de 01.05.2008 (ca sa nu zic 30.04.2008), cum trebuia sa arate planul de rambursare. Imi permit sa va spun eu cum. Acesta trebuia sa inceapa cu suma de 13287 euro cu data scadentei 30.04.2008, la coloana "principal" 387 euro fara dobanda (suma achitata cash), iar in coloana suma ramasa de rambursat 12900 euro. Stiu foarte bine ca e firesc sa restitui comisionul ca nimeni nu face pomeni, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l platesc dublu sau chiar triplu daca luam in calcul si dobanda aferenta.
Va multumesc oricum pentru solicitudine
Cu stima
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit bancar
janyna
La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Teapa ?
mancipri
varul meu a luat un credit de 2500 ron. timp de aproximativ 1 an si jumatate si- a platit intocmai si la timp ratele plus dobanda . la un moment dat fiind cu ... (vezi toată discuția)