am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am plecat in italia cu copii in vacanta,ori aici am gasit de lucru si ei si-au petrecut vacanta,timp in care fostul sot nici un telefon nu a dat....pt.copii;eduard ca sa termine liceul aici trebuia sa faca 1 an de lb.italiana si apoi liceul de la cls.a 9.a(aici liceul este de 5 ani)L-am inscris pe claudiu la scoala si este totul ok,fiindca este inteligent,s-a adaptat...foarte repede,iar pe eduard l-am trimis la calarasi sa termine liceul adica cls.11 si a.12.a...ori in vacanta il aduc aici...eu la calarasi am apartamentul incuiat;ca sa fie totul ok l-am incredintat pe eduard(cu acordul lui)unei verisoare,este totul legal....cu dovada de la autoritatea tutelara;ieri eduard imi spune ca el s-a mutat acasa in apartament cu fostul meu sot....!!!!!!!!!!!!fostul sot,bea foarte mult si face scandal....apoi sigur il v-a da afara pe eduard din casa....(cum facea si in timpul casniciei)problema este....cum sa-mi protejez copilul acum....chiar daca are 17 ani....copilul are incredere in tatal lui si tatal il santajeaza material si emotional....cu ce drept sta in casa mea...?:(
partajul s-a facut acum doi ani,odata cu divortul,ori fortul sot a renuntat de bunavoie la casa si copii....definitiv si irevocabil....dar nu si-a cerut dreptul de vizita....asupra copiilor
sincer, nu prea vad ce sa faceti. nici o instanta n-o sa va dea castig de cauza cand o sa vada ca minorul incredintat dvs . l-ati dat unei verisoare , iar iar el prefera sa stea cu tatal....pana la alte discutii dvs. sunteti in Italia , iar tatal aici, iar copilul mai are si 17 ani!parerea mea era ca daca va este asa teama de influenta tatalui sa-l luati URGENT cu dvs.
eu am fost la autoritatea tutelara,l-am lasat cu incredintare,ori fostul sot,cat timp a dat iscalitura ca nu il intereseaza copii (lui)ce drepturi mai are...??????????
tatal a ramas tatal chiar daca v-a fost incredintat copilul. In rest , chiar nu intelegeti cum se vede????chiar credeti ca o sa conteze ca dvs. l-ati dat legal...versus , tata aici si vointa minorului de 17 ani de a ramane cu tatal?
Alte discuții în legătură
Ce se poate intampla
ayna1
Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina ... (vezi toată discuția)