avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!

am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am plecat in italia cu copii in vacanta,ori aici am gasit de lucru si ei si-au petrecut vacanta,timp in care fostul sot nici un telefon nu a dat....pt.copii;eduard ca sa termine liceul aici trebuia sa faca 1 an de lb.italiana si apoi liceul de la cls.a 9.a(aici liceul este de 5 ani)L-am inscris pe claudiu la scoala si este totul ok,fiindca este inteligent,s-a adaptat...foarte repede,iar pe eduard l-am trimis la calarasi sa termine liceul adica cls.11 si a.12.a...ori in vacanta il aduc aici...eu la calarasi am apartamentul incuiat;ca sa fie totul ok l-am incredintat pe eduard(cu acordul lui)unei verisoare,este totul legal....cu dovada de la autoritatea tutelara;ieri eduard imi spune ca el s-a mutat acasa in apartament cu fostul meu sot....!!!!!!!!!!!!fostul sot,bea foarte mult si face scandal....apoi sigur il v-a da afara pe eduard din casa....(cum facea si in timpul casniciei)problema este....cum sa-mi protejez copilul acum....chiar daca are 17 ani....copilul are incredere in tatal lui si tatal il santajeaza material si emotional....cu ce drept sta in casa mea...?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters224788 , utilizator 19:53, 12 Octombrie 2011
Nu am inteles daca ati facut partajul sau daca este bunul dvs. propriu dobandit mai inainte de incheierea casatoriei.

Fiind tatal copilului problema este destul de complicata daca copilul este de acord sa locuiasca cu tatal lui...
partajul s-a facut acum doi ani,odata cu divortul,ori fortul sot a renuntat de bunavoie la casa si copii....definitiv si irevocabil....dar nu si-a cerut dreptul de vizita....asupra copiilor
sincer, nu prea vad ce sa faceti. nici o instanta n-o sa va dea castig de cauza cand o sa vada ca minorul incredintat dvs . l-ati dat unei verisoare , iar iar el prefera sa stea cu tatal....pana la alte discutii dvs. sunteti in Italia , iar tatal aici, iar copilul mai are si 17 ani!parerea mea era ca daca va este asa teama de influenta tatalui sa-l luati URGENT cu dvs.
eu am fost la autoritatea tutelara,l-am lasat cu incredintare,ori fostul sot,cat timp a dat iscalitura ca nu il intereseaza copii (lui)ce drepturi mai are...??????????
tatal a ramas tatal chiar daca v-a fost incredintat copilul. In rest , chiar nu intelegeti cum se vede????chiar credeti ca o sa conteze ca dvs. l-ati dat legal...versus , tata aici si vointa minorului de 17 ani de a ramane cu tatal?

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla ayna1 ayna1 Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna ziua, Am o rugaminte mare! Va rog ajutati-ma cu un sfat pentru urmatoarea situatie. S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in mai 2011 prin care ... (vezi toată discuția)