avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-mi protejaez copilul...!!!!!!!!!

am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am plecat in italia cu copii in vacanta,ori aici am gasit de lucru si ei si-au petrecut vacanta,timp in care fostul sot nici un telefon nu a dat....pt.copii;eduard ca sa termine liceul aici trebuia sa faca 1 an de lb.italiana si apoi liceul de la cls.a 9.a(aici liceul este de 5 ani)L-am inscris pe claudiu la scoala si este totul ok,fiindca este inteligent,s-a adaptat...foarte repede,iar pe eduard l-am trimis la calarasi sa termine liceul adica cls.11 si a.12.a...ori in vacanta il aduc aici...eu la calarasi am apartamentul incuiat;ca sa fie totul ok l-am incredintat pe eduard(cu acordul lui)unei verisoare,este totul legal....cu dovada de la autoritatea tutelara;ieri eduard imi spune ca el s-a mutat acasa in apartament cu fostul meu sot....!!!!!!!!!!!!fostul sot,bea foarte mult si face scandal....apoi sigur il v-a da afara pe eduard din casa....(cum facea si in timpul casniciei)problema este....cum sa-mi protejez copilul acum....chiar daca are 17 ani....copilul are incredere in tatal lui si tatal il santajeaza material si emotional....cu ce drept sta in casa mea...?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters224788 , utilizator 19:53, 12 Octombrie 2011
il puteti proteja intr-un singur fel, luati-l cu dv in Italia si va sta cu dv si cu fratele lui. nu cred ca a fost o idee buna sa-l lasati la 17 ani cu o verisoara chiar si legal. Si luati-l acum cat are 17 ani, a fost incredintat dv, inteleg ca tatal a renuntat la custodie, la vizita, la tot, deci cumva in contradictie cu colega mea, e adevarat tata ramane dar cum a renuntat la drepturile lui, nu vad de ce ar locui cu cu copilul in casa fostei sotii la care a renuntat si apoi nu cred ca trebuie sa-i ridicam o statuie ca nu s-a luptat pe un bun la partaj. Deci aduceti baiatul in Italia, se va adapta repede, va fi ajutat cu limba cu tot, sistemul este f bun din acest punct de vedere si deaemenea veti fi protejati de orice imixtiune a fostului sot. Iar pe "tata" evacuati-l din imobil evident cu o plangere penala pentru tulburare de posesie. E singurul sfat care va poate rezolva situatia. Cand baiatul va avea 18 ani nu veti mai putea lua nici o hotarare in numele lui.
Va contrazic total d-na, vorbesc in cunostinta de cauza, nu trebuie sa faca niciun an pregatitor si nici sa repete liceul, pur si simplu il inscrieti in ,localitatea de rezidenta la un liceu de profil, chiar si in timpul anului. Va invata limba din mers va avea profesoara de sustinere (sostegno) pe toata perioada deci va rog nu mai dati informatii eronate. Dar va face 5 ani de liceu. Luati foaia matricola din Romania o adeverinta de absolvire a anului precedent faceti o cerere la liceul italian si de a doua zi copilul va merge la scoala. Nu trebuie sa dea teste, nimic, deci...Toti copiii romanilor din toata Italia au venit la diferite varste primara, media liceu, si nu au fost problemele pe care le spuneti dv, Mergeti la liceu si nu mai cititit pe forumul romanilor din italia ce crede fiecare ca ar fi.
PLangerea penala e inutila; in plus, acest sfat tinde a agrava razboiul dintre parinti, ranind si mai mult copiii. E un sfat neprielnic pruncilor, saracii.
Oricum, plangerea nu va avea succes pentru ca, desi nu mai e imobilul sau, tatalui i-a permis sa stea acolo persoana care are acordul proprietarului pentru a o folosi.
Este o mare diferenta intre proprietate, posesie si domiciliu. IN plus, sa tulburi posesia cuiva inseamna sa iei bunul acela, sa il folosesti tu, facand astfel imposibila folosirea lui de catre posesorul adevarat, fie ca in parte, fie in tot.
IN cazul de fata, doamna e proprietara si nu posesoare, fiul sau e posesor si el ar fi cel care s-ar putea plange de tulburare de posesie. Or el e cel care a dat acordul, prin urmare... e inutil!
rodik_37 a scris:

copilul are dreptul sa locuiasca cu tatal lui,dar acesta nu a cerut nici macar dreptul la vizita....cum se poate folosi de propriul copil ???????ok sa locuiasca cu tatal lui la locuinta tatalui,nu ...in locuinta pe care a dat-o cu copii cu tot sa scape de responsabilitati....un alcolic nu stie ce inseamna responsabilitate,educatie...etc....vine doar cu motive(am fost inconstient si nu am stiut ce fac)ori copilul momentan este in pericol,eu ce trebuie sa fac?sa astept sa adoarma cu tigara in mana sau cu gazele deschise....si sa-mi distruga copilul....asta este tara noastra.....incredibil sa existe dreptate....va multumesc !

Indiferent de cine si ce drepturi are, va inteleg nevoia disperata de a va proteja copilul. Este una din situatiile acelea care nu au solutii legislative dar merita o atentie deosebita pentru binele copilului.
In afara de discutiile pe care trebuie sa le aveti cu fiul dvs. (eventual intre 4 ochi, nu la telefon) puteti apela la serviciile de monitorizare ale autoritatii tutelare sau cu biroul specializat de consiliere al organizatiei Salvati Copiii.
[ link extern ]
[ link extern ]
Inainte de a lua legatura cu una din autoritatile mentionate trebuie sa aveti raspunsul categoric al fiului daca doreste sau nu sa stea cu tatal si in functie de acest raspuns actionati in continuare. Daca fiul dvs. doreste sa ramana cu tatal, in apt. dvs., va trebui sa anulati incredintarea catre verisoara (nu stiu cum se procedeaza...) si sa il insarcinati pe tata cu raspunderea fata de copil aducandu-i la cunostinta ca va fi monitorizat.
In ceea ce priveste apartamentul, este bine ca fiul sa stea in casa dvs. si nu a tatalui cine stie unde, pentru a avea un control mai simplu si rapid in ceea ce priveste actiunile de monitorizare din partea organismelor pe care le insarcinati cu supravegherea copilului. Mare atentie insa, la felul in care puneti problema pentru a nu va fi retras/anulat dreptul de incredintare.
Lasati deoparte furia pe care o aveti vis-a-vis de tatal copilului, incercati sa admiteti, pana la proba contrarie, ca poate s-a schimbat cu trecerea anilor si aveti incredere in fiul dvs. care, cu siguranta, s-a maturizat mai rapid decat orice alt copil de varsta lui....
:luck:
L.C.
va multumesc mult....!:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla ayna1 ayna1 Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Daca am divortat, de ce viata mea trebuie sa depinda de fostul sot??? andreea34 andreea34 Am divortat acum 6 ani, mi-a fost incredintat copilul, pana aici totul bine...dar... el a plecat in strainatate la munca, dupa 4 luni in care nu l-am auzit, ... (vezi toată discuția)