rodik_37 a scris:
copilul are dreptul sa locuiasca cu tatal lui,dar acesta nu a cerut nici macar dreptul la vizita....cum se poate folosi de propriul copil ???????ok sa locuiasca cu tatal lui la locuinta tatalui,nu ...in locuinta pe care a dat-o cu copii cu tot sa scape de responsabilitati....un alcolic nu stie ce inseamna responsabilitate,educatie...etc....vine doar cu motive(am fost inconstient si nu am stiut ce fac)ori copilul momentan este in pericol,eu ce trebuie sa fac?sa astept sa adoarma cu tigara in mana sau cu gazele deschise....si sa-mi distruga copilul....asta este tara noastra.....incredibil sa existe dreptate....va multumesc !
Indiferent de cine si ce drepturi are, va inteleg nevoia disperata de a va proteja copilul. Este una din situatiile acelea care nu au solutii legislative dar merita o atentie deosebita pentru binele copilului.
In afara de discutiile pe care trebuie sa le aveti cu fiul dvs. (eventual intre 4 ochi, nu la telefon) puteti apela la serviciile de monitorizare ale autoritatii tutelare sau cu biroul specializat de consiliere al organizatiei Salvati Copiii.
[ link extern ]
[ link extern ]
Inainte de a lua legatura cu una din autoritatile mentionate trebuie sa aveti raspunsul categoric al fiului daca doreste sau nu sa stea cu tatal si in functie de acest raspuns actionati in continuare. Daca fiul dvs. doreste sa ramana cu tatal, in apt. dvs., va trebui sa anulati incredintarea catre verisoara (nu stiu cum se procedeaza...) si sa il insarcinati pe tata cu raspunderea fata de copil aducandu-i la cunostinta ca va fi monitorizat.
In ceea ce priveste apartamentul, este bine ca fiul sa stea in casa dvs. si nu a tatalui cine stie unde, pentru a avea un control mai simplu si rapid in ceea ce priveste actiunile de monitorizare din partea organismelor pe care le insarcinati cu supravegherea copilului. Mare atentie insa, la felul in care puneti problema pentru a nu va fi retras/anulat dreptul de incredintare.
Lasati deoparte furia pe care o aveti vis-a-vis de tatal copilului, incercati sa admiteti, pana la proba contrarie, ca poate s-a schimbat cu trecerea anilor si aveti incredere in fiul dvs. care, cu siguranta, s-a maturizat mai rapid decat orice alt copil de varsta lui....
:luck:
L.C.