am divortat acum doi ani,fostul sot a renuntat la copii si casa(pentru bautura)nu si-a cerut dreptul la vizita,pt.minori(eduard 14 si claudiu 8 ani)eu am plecat in italia cu copii in vacanta,ori aici am gasit de lucru si ei si-au petrecut vacanta,timp in care fostul sot nici un telefon nu a dat....pt.copii;eduard ca sa termine liceul aici trebuia sa faca 1 an de lb.italiana si apoi liceul de la cls.a 9.a(aici liceul este de 5 ani)L-am inscris pe claudiu la scoala si este totul ok,fiindca este inteligent,s-a adaptat...foarte repede,iar pe eduard l-am trimis la calarasi sa termine liceul adica cls.11 si a.12.a...ori in vacanta il aduc aici...eu la calarasi am apartamentul incuiat;ca sa fie totul ok l-am incredintat pe eduard(cu acordul lui)unei verisoare,este totul legal....cu dovada de la autoritatea tutelara;ieri eduard imi spune ca el s-a mutat acasa in apartament cu fostul meu sot....!!!!!!!!!!!!fostul sot,bea foarte mult si face scandal....apoi sigur il v-a da afara pe eduard din casa....(cum facea si in timpul casniciei)problema este....cum sa-mi protejez copilul acum....chiar daca are 17 ani....copilul are incredere in tatal lui si tatal il santajeaza material si emotional....cu ce drept sta in casa mea...?:(
va multumesc....am inteles,nici o lege nu protejeaza copii,doar mama "taie si spanzura"pentru ai proteja...hm...legile Romaniei....:rtfm:ne mai miram ca exista violenta;..."violenta naste violenta"...
Problema este complicata intrucat copilul are dreptul de a locui cu tatal lui.
Faptul ca v-a lasat imobilul denota faptul ca a fost generos.Foarte rar se intampla asa ceva...
Aveti insa dreptul de a cere evacuarea lui daca sunteti unic proprietar in prezent.
Problema dvs. nu se situeaza neaparat in problematica juridica,ci in prablematica faptica.
Chiar daca il evacuati minorul tot va putea locui cu tatal sau...chiar si dupa evacuare...
copilul are dreptul sa locuiasca cu tatal lui,dar acesta nu a cerut nici macar dreptul la vizita....cum se poate folosi de propriul copil ???????ok sa locuiasca cu tatal lui la locuinta tatalui,nu ...in locuinta pe care a dat-o cu copii cu tot sa scape de responsabilitati....un alcolic nu stie ce inseamna responsabilitate,educatie...etc....vine doar cu motive(am fost inconstient si nu am stiut ce fac)ori copilul momentan este in pericol,eu ce trebuie sa fac?sa astept sa adoarma cu tigara in mana sau cu gazele deschise....si sa-mi distruga copilul....asta este tara noastra.....incredibil sa existe dreptate....va multumesc !
eu nu-mi doresc decat un lucru:cum il pot tine la distanta de casa pe fostul sot pentru ca fiul meu sa poata fi linistit sa invete(fiindca este cls.a 11 a si invata foarte bine,este pacat sa il aduc in Italia si sa faca o scoala profesionala sau sa se angajeze.....)din motive stupide fiindca il santajeaza tatal lui emotional...eu am vorbit cu eduard,sunt de acord sa stea cu tatal lui 2 saptamani....(fiindca in 2 saptamani sigur ai v-a vedea adevarata fata )DAR DACA MA SUNA SI-MI SPUNE...."TATI M-A DAT AFARA DIN CASA" ..la 11-12 noaptea,eu vreau ca apartamentul sa fie un loc de refugiu pentru copil,in care va ramane pana termina liceul...cum il pot obliga pe fostul sot sa nu se apropie de casa(ca Eduard..sa fie linistit;fiindca eu cand locuiam acolo venea noaptea tarziu si batea in usa,facea scandal pe scara,se dezbraca...etc...)vreau o lege cu care sa il tin departe de casa....nu vreau sa distrug viitorul copilului,invata foarte bine si este pacat....
Ce se poate intampla
ayna1
Fiul meu a implinit 18 ani si a terminat cls.a XIa,este in custodia mea dar eu locuind in alta tara a dorit sa ramana cu tatal lui in Romania pentru a termina ... (vezi toată discuția)