avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa noul cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa noul cod civil

Buna ziua ! Am asteptat cu nerabdare noul cod civil , avand speranta ca voi putea iesi din urmatoarea situatie -- sunt recasatorit , am copil (din prima casatorie ) caruia i-am lasat la divort tot ce aveam si fiindca nu am relatii de nici un fel cu el (copilul) am dorit ca in cazul decesului meu bunurile pe care le-am dobandit cu actuala sotie , sa-i ramana acesteia fara a fi obligata sa patricipe la mostenire si copilul meu.Ma gandeam la un contract prenuptial (nu la cel medical) insa nu este prevazut. Daca conform noului cod civil conform sectiunii 2,art.30,31. se face referire la bunuri dobandite inainte si in timpul casatoriei nu-mi ramane decat sa divortez,sa-mi trec toate bunurile ca fiind ale sotiei si apoi sa ma recasatoresc (tot cu actuala sotie) fara a mai avea vreo legataura cu bunurile respective.
Ce ma sfatuiti ?!?
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
vyk68, utilizator
Cel mai recent răspuns: vyk68 , utilizator 19:28, 12 Octombrie 2011
Da, este o solutie buna
Conform noului cod, nu mai este necesar sa divortati ci puteti cere efectuarea unui partaj cu privire la bunurile dobandite in timpul casatoriei si apoi sa incheiati o conventie matrimoniala in care sa prevedeti regimul juridica aplicabil noilor bunuri dobandite (in cazul dvs este recomandabil regimul separatiei de bunuri).

Succes.
Multumesc Florin ! dar trebuie avut in vedere faptul ca in Romania dreptul de mostenire al copilului este la rang de lege si orice interventie care se poate extrage din contex este atacabila cu reusita de 100%.
Scopul urmarit de dv. e ilegal. La divortul de prima sotie i-ati lasat acesteia ce ati vrut, insa copilului i-ati lasat numai daca ati facut acte de donatie pe numele lui.
Asa incat, mai bine faceti un partaj dupa prima casatorie si donati bunurile.
Astfel, totul e legal si in acord cu legea, ceea ce face ca actele sa nu poata fi desfacute pentru frauda la lege.
Altfel, daca urmare a ambelor variante prezentate mai sus este dovedit scopul dv., actele se pot desface oricum.
Cu respect va aduc la cunostinta ca tot ce detineam (la momentul divortului) bunuri si imobil (apartament trei camere) am lasat fostei sotii pentru a putea creste corect copilul.Datorita legilor care nu tin cont de aventurile mamelor,nu am primit spre crestere si educare copilul fiindca era minor, fosta sotie neavand nevoie sa mearga la serviciu traind din pensia alimentara consistenta a copilului.
In urma divortului am inceput o noua viata plecand de la minus infinit si impreuna cu actuala sotie am dobandit bunuri mobile si imobile.Dv-stra d-na avocat daca ati fi in locul actualei sotii (avand um aport material de 85% la bunurile achizitionate) v-ar conveni sa va impartiti munca de o viata cu descendentul sotului ?!? Cred ca este bine sa judecam si situatiile in care se regasesc oamenii fiindca solutionarea seaca a unui dosar nu este totdeauna un rezultat echitabil ci „ legal „
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
vyk68, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)