avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Serviciul Ambulanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Serviciul Ambulanta

Buna tuturor !

Imi cer scuze daca am postat in categoria gresita. Nu stiu unde se incadreaza problema mea.

Am nevoie de sfatul vostru in urmatoarea problema. In urma cu o saptamana, mi-a murit matusa in urma unui atac de cord. Intr-o seara a acuzat dureri in zona inimii (lucru care nu s-a mai intamplat niciodata), iar la scurt timp dupa aceea, s-a prabusit la podea inconstienta. Am sunat la 112 si am cerut ambulanta. A venit dupa aprox. 45 de minute. Matusa a fost transportata la spital, i-au fost restaurate functiile vitale, dar ulterior s-a constatat ca a intrat in coma. La 4 zile dupa aceea a decedat in spital, I s-a oprit inima de tot. Doctorii au spus ca din cauza lipsei de oxigen, creierul i-a fost afectat, mai exact zona din creier care se ocupa cu functionarea automata a organelor vitale. Iar din cauza asta inima s-a oprit. In alta ordine de idei, inima nu mai bate pentru ca zona aceea din creier care controleaza inima, a fost afectata ireversibil. Tot doctorii spun ca daca ambulanta ajungea mai repede, matusa poate scapa cu viata. A trecut prea mult timp fara ca, creierul sa primeasca oxigen.

Acum vreau sa dau serviciul de ambulanta in judecata. Cum pot face asta ? Mai precis, pot sa-i dau in judecata pentru ca le-a trebuit aproape 3 sferturi de ora pana sa ajunga ? Ce formular trebuie sa folosesc sau cum trebuie sa procedez.
Cel mai recent răspuns: eipya , utilizator 21:57, 5 Octombrie 2011
Puteti sa faceti plangere dar nu stiu ce veti rezolva ,Ei se vor apara in felul acesta ,nu am putut raspunde pentru ca eram la alt bolnav care era in stare grava ,duceam alt bolnav la spital,a fost traficul aglomerat ,i s-au facut interventiile medicale de urgenta dar bolnava era in stare critica ,etc.Cum doriti ,dar luati in calcul si faptul ca s-ar putea sa fiti dezamagit profund. de catre institutiile statului.Pe de alta parte nu mai puteti cere autopsia matusii care este inhumata si sa faceti dovada ca daca cei de la ambulanta i-ar fi acordat ingrijiri mai rapide dansa ar fi supravieuit.Nu prea aveti cum sa faceti aceasta dovada.Dvs decideti ,dar un asemenea demers s-ar putea transforma intr-o mare dezamagire.
Ceea ce vreti dvs, este teribil de complicat.
Ar trebui sa dovediti ca ambulanta ar fi putus sosi mai repede si motivele pentru care nu a ajuns.

Nu exista niciun formular in acest sens.Adica sa existe un formular pentru a chema in judecata institutia.
Ar trebui sa platiti un avocat ca sa sa va redacteze actiunea si eventual sa va acorde asistenta juridica in fata instantei de judecata.

Sfatul meu ar fi sa consultati un avocat pentru a intelege exact situatia juridica.
Puteti plati un avocat si pentru redactarea actiunii fara sa mearga in instanta.
Puteti merge si singura.Aveti acest drept.

Nu cred ca exista un prrotocol conform caruia salvarea sa fie obligata sa ajunga in 5 minute...desi...ar putea exista situatii in care sa fie perfect realizabil acest lucru...

Eu am propus deschiderea unui forum pe avocatnet special pentru astfel de probleme de natura medicala...care ar fi putut fi util...in astfel de situatii...de urgenta...
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Desi nu vad prea mari sanse pe latura penala , puteti incerca pe latura civila , dar la fel ca si distinsa d-na avocat , cred sunt sanse infime de reusita , tocmai din motivele invocate de
d-sa.
Va multumesc tuturor pentru mesaje. Am intrebat un avocat astazi si mi-a raspuns la fel ca pe forum. Intr-adevar, pare dificil, dar inca nu m-am decis ce sa fac. Ma mai gandesc si consult cu familia.

Va multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce servicii medicale include cardul european de sanatate pe teritoriul ungariei 2018manilidi0220@gmail.com 2018manilidi0220@gmail.com Am o matusa venita la mine care dintodata s/a sitit rau nu mai putea minca ,nu mai putea sa mearga acuza dureri de spate in regiunea plaminilor ,tisea nu mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita pmitu pmitu cand eram in spital la reanimare a venit un reprezentant al VITAL AIR IASI si am semnat un cotract in care era trecut ca imi da un aparat de oxigen in chirie ... (vezi toată discuția)
Calugarul pus sub acuzatie flaviusnet flaviusnet Pote cineva sa ma ajute sa ies dintr-o enigma?sub ce acuzatie poate fi pus calugarul ce se face vinovat de moartea maicutei?Omor deosebit de grav este o prima ... (vezi toată discuția)