as dori sa deschid o actiune la tribunal pentru reabilitare si nu stiu cum sa o formulez.bani pentru avocat nu prea am ,asa ca apelez la dumneavoastra .va rog respectuos sa ma ajutati .am fost condamnat definitiv de 2 ori .prima condamnare definitiva de 9 ani prin sentinta pen. 597|13.11.1990judecatorie .tribunal 280|18.06.1991 din care am executat 4 ani si 6 luni liberat conditionat .a doua condamnare de u1 an si 6 luni prin sentinta pen 342|25.02.2000la judecatorie ,tribunal 1447|20.12.2000 din care am executat 11 luni ,liberat conditionat
Va ajutam daca ne dati mai multe date. De ce la tribunal?
Care a fost condamnarea, cand a ramas definitiva, cat ati executat, v-ati indeplinit obligatiile civile, ati mai savarsit alte fapte intre timp?...
am avut 2 condamnari definitive .prima condamnare de 9 ani prin sentinta pen.597|13.11.1990.cea de a doua condamnat la 1 an si 6 luni prin sentinta penala 342|25.02.2000
Intelegem ca 1 an si 6 luni cu executare.
In primul rand competenta este instanta care a judecat in prima instanta cauza. Nu spuneti daca e judecatorie, dar eu asa cred. Deci acolo depuneti cererea ( cererile).
Mentionati:
- adresa;
- condamnarea si fapta;
- localitatile unde ati locuit si locurile de munca;
- temeiurile cererii ( in fapt, pt ca s-a implinit termenul si in drept, 494-503 Cod procedura penala);
- indicatii utile pt identificarea dosarului.
Problema se pune cu cea de-a doua condamnare, pt ca una din conditiile reabilitarii este "sa nu fi suferit alta condamnare"...altfel termenele s-au implinit...
Totusi, v-as recomanda macar o consultatie cu un avocat.
Succes!
Pe langa cererea propriu-zisa trebuie sa depuneti :
1.copii de pe sentintele definitive legalizate
2.dovada de achitare a despagubirilor civile si a eventualelor alte daube
3.dovada de achitare a cheltuielilor de judecata
4.caracterizari de vecini si eventual de la locul de munca , de la colegii de serviciu