avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract pe perioada determinata prelungit inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract pe perioada determinata prelungit inainte de expirare

Buna ziua, avem un angajat pe perioada determinta pina in 15.11.2011 si pentru obtinerea unei autorizari pe 2 ani e nevoie de prelungirea contratului pe 2 ani. E posibil? inainte de expirarea contractului? si care ar fi procedura corecta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 5 Octombrie 2011
Buna ziua, avem un angajat pe perioada determinta pina in 15.11.2011

cu data de 05.10.2011 pot incheia actul aditional pana in 05.10.2013?


Deoarece CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei (15.11) nu puteti sa prelungiti cu data de 05.10.
O solutie ar fi incetarea acum cu acordul partilor si incheierea unui nou contract pe perioada de doi ani (cantracte succesive).
contractul expira doar in 15 noiembrie si ei imi cer sa fac prelungirea cu data de maine
deoarece urmeaza sa ne dea o autorizare pe 2 ani si spun ca trebuie sa avem acoperire cu contarct activ de munca pe acea perioada. va rog spuneti-mi ce pot sa fac sa fie corect
pop berta a scris:

cei care fac autorizarea azi mi-au cerut sa fac prelungire , altfel nu putem obtine autorizarea. Si nu am mai auzit asemenea cerinte si nu stiu daca se poate prelungi inainte de expirare.




Cei ce fac autorizarea sa citeasca legislatia muncii,asa cum am mai aratat,nu este posibil sa se prelungeasca un contract determinat inca valabil.
Se poate autoriza provizoriu,cu un plan de masuri de realizat atasat,cu termene,in care se specifica data la care se prelungeste cim-ul actual.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
1. Codul muncii nu precizeaza nicaieri ca prelungirea unui CIM pe perioada determinata se face numai la expirarea acestuia.
2. Asadar puteti sa prelungiti oricand un CIM pe parcursul executarii lui.
3. Faceti un act aditional la CIM si il prelungiti cu 2 ani.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Exista precizarea,la art.82(3):

(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari


Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata maiamaria maiamaria Buna ziua. Am o problema legata de prelungirea unui CIM pe perioada determinata. Perioada pe care este incheiat Contractul este 06.03 - 06.04.2010. Este corect ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Dinush Dinush Am un contract de munca care expira azi 06.06.2011. Doresc sa-l prelungesc. Se poate inregistra azi in Revisal sau trebuia cu o zi inainte? (vezi toată discuția)
Prelungire contract pe perioada determinata i.mircea i.mircea Buna ziua, Avem un angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni, acum pe 9 iulie ii expira perioada, insa administratorul doreste prelungirea ... (vezi toată discuția)