avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comune inchiriate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comune inchiriate

Buna seara!
Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta as fii tare bucuroasa. Spuneti-mi exista cumva posibilitatea ca, un chirias de spatiu comun, sa poata incheia direct contract cu furnizorul de nergie electrica, fara acordul celorlalti proprietari?
Si ar mai fii o intrebare....exista o suma minima de plata pentru chiria unui spatiu?
Multumesc frumos. Astept cu interes raspunsurile.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:42, 5 Octombrie 2011
Contractul de furnizare a energiei electrice se incheie cu proprietarul spatiului,nicidecum cu chiriasul.
Nu exista reglementari legale care sa stabileasca un cuantum minim ori maxim al chiriei,aceasta se stabileste prin acordul partilor.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
i_andreea2005 a scris:

Spuneti-mi exista cumva posibilitatea ca, un chirias de spatiu comun, sa poata incheia direct contract cu furnizorul de nergie electrica, fara acordul celorlalti proprietari?

Un chirias poate incheia contract direct cu furnizorul de energiei electrica, la cerere, in anumite conditii pe baza contractului de inchiriere, folosinta sau concesionare.
Acordul celorlalti proprietari trebuie sa-l aiba, eventual pentru inchirierea spatiului sau pentru bransarea la instalatia electrica comuna si nu pentru incheierea contractului direct cu furnizorul.
Atunci cand se incheie contract cu furnizorul, energia consumata nu mai este inregistrata de contorul electric comun, ci i se instaleaza unul separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare uscatorie Laura111 Laura111 Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-o uscatorie a unui bloc din Bucuresti, sector 4, cu un contract de inchiriere incheiat cu Asociatia de Proprietari. ... (vezi toată discuția)
Raspunderea proprietarului cornelia1973 cornelia1973 O societatea comerciala are in proprietate mai multe spatii comerciale situate la parterul blocurilor . Aceste spatii sunt inchiriate catre alte persoane ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un spatiu comercial de la o persoana juridica. nicunicolae10 nicunicolae10 Am cumparat un spatiu comercial de la o persoana juridica..Fostul proprietar a ramas chirias.O parte din spatiu este inchiriat de o alta firma. Eu am preluat ... (vezi toată discuția)