avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aplicabilitate cod civil nou prelungire contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aplicabilitate cod civil nou prelungire contract

Buna seara!
In situatia in care la data intrarii in vigoare a noului cod civil aveam in derulare un contract de inchiriere care expira peste cateva zile si vreau sa-l prelungesc, la prelungire se aplica noul cod civil? Sau are aplicabilitate legea de la data incheierii contractului? Inclin catre a doua varianta.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 21:14, 4 Octombrie 2011
modificarea contractului se face cu respectarea tuturor conditiilor prevazute de legea in vigoare la data modificarii. Elementele care nu sunt supuse modificarii se vor supune dispozitiilor legii in vigoare la data cand a fost incheiat contractul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.1810-noul cod civil invocat in drept comercial-se poate? claudia_d claudia_d Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Exista un contract de inchiriere intre doua persoane juridice (pe un spatiu, evident) si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Se aplica noul cod contractelor de inchiriere semnate inainte? eugen82 eugen82 Daca un contract de inchiriere a fost semnat inainte de 1.oct.2010, se aplica sau nu acestui contract articolele din noul cod civil privind inchirierea? Ma ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune si abrogarea legii 114/196 eugen82 eugen82 Va solicit opinii cu privire la urmatoarea situatie: Un contract de inchiriere a fost incheiat in 2011, dar inainte de noul cod civil . A fost intocmit ... (vezi toată discuția)