avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30%din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30%din somaj

Buna ziua ! Poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu cei 30% din restul ajutorului de somaj ? Dupa 4 luni de somaj , m-am angajat cu contract de munca pe perioada determinata si program de 4 ore .Evident , ajutorul de somaj a incetat si mi s-a spus ca nu pot beneficia de cei 30 % . Este corect ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:46, 5 Octombrie 2011
Este adevarat. Conditia este si de a fi angajat cu program normal de munca.
Art. 72. - (1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
1. Daca CIM este incheiat pe o perioada de cel mult 1 an atunci plata indemnizatiei de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii), adica la data expirarii lui.
2. Daca CIM este incheiat pe o perioada mai mare de 12 luni atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj si nu puteti primi cei 30% deoarece nu aveti program de lucru normal (8 ore pe zi), asa cum v-a spus colegul meu @pneagu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si ajutor de somaj cgoras cgoras Am angajat cu contract pe durata nedeterminata 8 ore/zi o persoana care era la data angajarii in somaj. Acum primeste si salariu, dar si 30% din ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Somaj 30% Zita Pop Zita Pop Cum se poate beneficia de somajul de 30% daca initial contractul individual de munca a fost facut pe termen limitat de trei luni, si dupa o saptamana s-a facut ... (vezi toată discuția)
30% din somaj SnowFlake SnowFlake Buna ziua, am o intrebare si anume as vrea sa stiu daca sunt in somaj si imi gasesc loc de munca, mai am dreptul la 30% din somaj pe perioada in care as fi ... (vezi toată discuția)