avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reparatie auto in Spania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reparatie auto in Spania

Masina a suferit o reparatie in Spania,factura pe care au emis-o are tva.In aceste conditii mai trebuie sa fac 390?Dar taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: Irina Coma , Consultant fiscal 15:41, 12 Septembrie 2008
Nu se face taxare inversa. SE merge direct pe cheltuiala 611 cu toata suma facturata inclusiv tva. Nu se depune nici 390. Oricum 390 nu se depune pentru prestari de servicii, ci numai pentru livrari si achizitii de bunuri.
Multumesc pentru raspunsuri.As mai avea o intrebare,am primit(prin curierat ) un filtru de ulei din Anglia,factura are tva ,transoprt.In acest caz se face taxare inversa(dar factura are tva).Dar 390?
Daca factura contine TVA nu se mai face taxare inversa. Nu se declara nici in 390. Trebuie sa comunicati codul de TVA cu RO partenerilor din UE si astfel nu va vor mai factura cu TVA, Dvs. putand sa aplicati taxarea inversa si obligatia intocmirii 390 pentru achizitii intracomunitare de bunuri.

Multumesc mult Irina.Ar mai fi o intrbare:">
pe factura din Anglia am:filtu 40,42 lire:transport 25,5 lire,tva 11,54 lire.Cum inregistrez factura?
Ma gandeam 3024=4012 40,42 lire si 6024=transport +tva?
Conform OMEF 1752/2005 cu modificarile ulterioare , la pct 54, "costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumparare, taxele de import si alte taxe (cu exceptia acelora pe care persoana juridica le poate recupera de la autoritatile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achizitiei bunurilor respective" .

In concluzie, nota contabila este: 3024 = 401 77,46 lire (adica cu toata suma).

succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)
Cod invalid tva sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei ... (vezi toată discuția)
Import marfa cu transportator ue Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua Se poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema? Am un import de marfa din Elvetia.Transportatorul este din UE respectiv ... (vezi toată discuția)