avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

buna ziua! sotul meu a decedat acum 2 luni anul 2011 nu pot beneficia de pensie de urmas desi am 55 de ani stiu ca era legea ca pot beneficia...sunt casnica,va multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 5 Octombrie 2011
1. Daca la data decesului sotul indeplinea conditiile pentru pensionare (oricare din formele de pensie) atunci veti beneficia si dvs. de pensie de urmas la data cand veti implini varsta standard de pensionare.
2. In functie de luna de nastere a dvs. varsta standard depensionare este intre 60 de ani si 4 luni si 60 de ani si 7 luni.
3. Mergeti la Casa de Pensii de care apartineti sa verifice daca sotul indeplinea conditiile de pensionare.
1-Sustinatorul decedat era pensionar sau indeplinea conditiile pentru obtinerea unei pensii. ?
2-Luna si anul nasterii dumneavoastra
sotul meu pe 24 agust facea 65 de ani si el a decedat pe 11 august 2011,iar eu sunt nascuta pe 17 02 1956
uitasem era pensionar
In iunie 2016, la varsta de 60 de ani si 4 luni puteti beneficia de pensie de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sot supravietuitor Niculina Craciun Niculina Craciun Am 55 ani , sotul meu pensionar militar a decedat in 2008 am 30 de casatorie .Cand pot beneficia de pensie militara de urmas ?Nu am nici un venit.Cand am fost ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru casnica anitzaa anitzaa Buna ziua, mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas Alexe victor Alexe victor Dacă soțul supraviețuitor nu este pensionar și nu are venituri salariale poate beneficia de pensie de urmaș? (vezi toată discuția)