avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru sot supravietuitor

Am 55 ani , sotul meu pensionar militar a decedat in 2008 am 30 de casatorie .Cand pot beneficia de pensie militara de urmas ?Nu am nici un venit.Cand am fost la comisariatul militar braila mi s-a spus ca nu pot beneficia de pesia militara de urmas deoarece sa schimbat legea sunt nascuta in anul 1956.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:32, 24 Martie 2011
1. Beneficiati de pensie de urmas la data la care impliniti varsta standard de pensionare.
2. Pentru a va spune varsta standard de pensionare trebuie sa spuneti si luna in care v-ati nascut. Fiind nascuta in 1956 varsta standard de pensionare este intre 60 ani si 4 luni si 60 de ani si 7 luni (v. Anexa 5 la Legea 76/2010).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas constantinmaria constantinmaria buna ziua! sotul meu a decedat acum 2 luni anul 2011 nu pot beneficia de pensie de urmas desi am 55 de ani stiu ca era legea ca pot beneficia...sunt casnica,va ... (vezi toată discuția)
Pensie militara urmas nico_d nico_d Buna ziua, Tatal meu a fost cadru militar, pensionar, si a decedat in 2006. Mama mea implineste in aceasta luna 55 ani, a lucrat pana acum, si vrea sa iasa la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru casnica anitzaa anitzaa Buna ziua, mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a ... (vezi toată discuția)