Sal! As vrea si eu sa stiu daca se poate da primaria in judecata si daca da ce acte treb.
Un jurist poate pleda in fata instantei? Numai in fond sau si in recurs si apel?
Astept raspuns urgent!!!!!!!!!!!!!!!!
In primul rand nu oferi nici o informatie; de ce sa o dai in judecata? Teoretic actele depuse trebuie sa fie acte doveditoare ale cauzei tale, iar primaria trebuie sa aiba calitate procesuala pasiva. Juristi suntem toti cei care terminam dreptul...dar doar un avocat te poate reprezenta , cons. juridici fct. cf. L.514/2003. Esti persoana fizica, inteleg?
am inteles ca nu ai studii juridice. ok, te ajutam cum putem. dar pentru asta e nevoie sa oferi detalii referitoare la ceea ce vrei sa afli. sa dai in judecata primaria, pentru ce? dupa ce raspunzi la aceasta intrebare om vedea ce putem raspunde. Juristi sunt cei care sunt licentiati in Drept, stii, e o denumire generica. da, si consilierii juridici pot pleda in fata instantelor de judecata, la toate, dar numai pentru institutiile cu care au raporturi de munca. de reprezentat in instanta o persoana fizica/juridica se ocupa avocatii. consilierii juridici reprezinta institutia/firma la care lucreaza.
In primul si in primul rand PRIMARIA nu are si nu poate avea calitate procesuala activa sau pasiva. Rog a va reevalua pregatirea
Orice judecator respinge ca inadmisibila o astfel de cerere in judecata.
.
Doamnei care cere sfaturi:
Nu puteti da in judecata PRIMARIA. Puteti chema in Instanta Primarul, Consiliul Local, Secretarul; si celellate organe stabilite de 215/2001 avand atributii in administratie.
Nu ati oferit in nici un fel de date despre cazul DVS.