Intrebare : pot cere custodia comuna a celor doi copii pe care ii am , prin inceperea unui proces ( fara a chema in instanta si fosta sotie ) acum ( pe baza noului c.p. ) ?
Intrebare : daca voi obtine custodia comuna , mai platesc pensia alimentara ?
Da, puteti cere ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti. Copiii vor avea un domiciliu ( probabil pe asta care il au si acum), veti avea drept de vizita, veti plati in continuare pensie.. diferenta ar fi ca veti hotara impreuna in privinta copiilor, mama de ex, nu va putea iesi cu copiii din tara fara acordul dvs.
O veti chema in judecata pe fosta sotie, ca altfel nu aveti cu cine altcineva sa va judecati
( ce inseamna c.p ?)
Va refereati desigur, la noul Cod civil, nu penal.
Institutia custodiei comune nu difera aproape cu nimic de incredintarea minorului de pana acum, doar denumirea.
Sarut mana ; am crezut ca pot cere custodia comuna fara acordul ei ( pentru ca si eu sunt parinte , nu ?) prin instanta ; mi se pare corect sa ne ocupam amandoi de cei doi copii ; cand este ea " aiurea " nu mai am posibilitatea sa vad copii si in afara programului de vizita ; doresc sa ma implic in viata copiilor nostrii si nu cand are ea chef sa ma lase aproape de copii ; oricum multumesc