avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restrictionare acces spatiu comun subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restrictionare acces spatiu comun subsol

Buna ziua,

In blocul nostru avem urmatoarea situatie:

un proprietar, si-a amenajat o boxa in subsol, exact sub ghena de gunoi. Problema este ca in acea boxa, sunt robinetii pentru apa rece si calda ce functioneaza in ghena, De circa 3 saptamani, acest proprietar, a oprit robinetii, cu motivul ca in timpul spalarii tomberoanelor si a incaperii, se infiltreaza apa in boxa lui. In acest moment, el nu permite accesul in boxa pentru repornirea apei, iar tomberoanele sunt nespalate in tot acest timp.
Este afectata de asemenea si curatenia in bloc, pentru ca odata la 2 zile, femeia de serviciu trebuie sa spele liftul si palierele, apa pe care momentan o aduce din casa ei, dar situatia nu poate continua la nesfarsit, mai ales ca totul este contorizat.
In tot acest timp, administratorul a discutat cu persoana, presedintele, ressponsabilul de scara etc, pana si sectoristul a avut o discutie cu el.
Solutia a fost de actionare in judecata, dar acest lucru dureaza foarte mult.
Conf legii 230, art 56, orice interventie asupra instalatiilor comune se pedepseste contaventional, la inspectoratul de Constructii si la Ministerul Administratiei ...
Ce este de facut in acest caz, actionat legal sau spart usa boxei??? Una peste alta, spatiul ocupat de aceasta persoana este la o alta scara decat cea de domiciliu, legal, cum poate fi sanctionat dar totusi fara a afecta si ceilalti detinatori de boxe care nu pun probleme ??
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:13, 6 Octombrie 2011
Promovati la judecatoria competenta ''ordonanta presedintiala de evacuare''.Aceasta se judeca in regim de urgenta.
Va multumesc pentru rapuns .
In aceasta intampinare, Presedintele Asociatiei depune plangere de "evacuare din spatiu comun ocupat abuziv" sau cum ar trebui formulata, ce probe, ce declaratii etc ?..
Multumesc .
Buna ziua,

In cursul zilei de ieri, s-a redactat o somatie pe numele acestui proprietar, dar acesta a refuzat primirea ei, nici macar nu a dorit sa vada continutul acesteia.
In afara de spart usa boxei, credeti ca se mai poate actiona in vreun fel, pana la actionarea in instanta ?
Cum trebuie procedat legal, daca acesta refuza accesul si noi trebuie sa spargem usa ? Trebuiesc martori si declaratii cum ca s-a actionat numai asupra instalatiilor existente si ca nu s-a atins nimeni de nimic din ceea ce este depozitat acolo ?
Ca sa fie legal, intradevar trebuiesc martori care sunt chiar acei cativa vecini mai infipti care stiu ce trebuie facut, caci daca tot dati jos lacatul acelei boxe cautati sa mutati robinetii de acolo mai sus in ghena si sa anulati acei robineti prin taierea la nivel a tijei care este actionata prin insurubare cu rozeta ( bineinteles cu robinetul deschis).
Acel vecin poate chiar asta asteapta, dar nu vrea sa faca nimic pentru a detensiona situatia. Daca ii anulati robinetii nu o sa mai aibe ce face.
Chestia cu judecata dureaza caci nu cred ca veti obtine o ordonanta presedentiala pe acest motiv, iar timpul nu lucreaza in favoarea dvs. deoarece daca nu spalati periodic acele pubele de gunoi cand cineva v-a ridica capacul poate lesina din cauza mirosului asa : :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa la parterul blocului Alupului88 Alupului88 Buna ziua, Detin o boxa la parterul blocului , am intrat in posesia ei cumparand un apartament in acelasi bloc,ambele sunt pe contract,sunt inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Boxa achizitionata prin care trec canalizarile kata2009 kata2009 Buna ziua! Acum cateva luni am achizitionat un apartament si o boxa la subsolul blocului. Blocul este nou construit si am cumparat de la firma care l-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul ... Laura Homneac Laura Homneac Buna ziua, In 2020 am cumpărat un apartament situat la etajul 5 al unui bloc. La cumpărare, proprietarul era plecat în străinătate, vânzarea s-a ... (vezi toată discuția)