avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajament de plata fata de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajament de plata fata de banca

Buna ziua,
am tot citit ceea ce s-a scris pana acum despre angajamentele de plata dar intrebarile erau legate de mai mult de dreptul muncii (angajat/angajator).

Problema mea:
un card de credit la banca acoperit intr-o proportie de 20%, ramasa o restanta de aprox. 4000 lei. A fost preluat de catre o firma de recuperare...s-au mai platit niste rate, dar tot nu s-a achitat. Apoi a trecut la un executor al bancii...
Acum un an si ceva, acest executor imi propunea un angajament de plata, cu esalonarea datoriei pe 4 luni. Am platit prima rata, dar nu am vrut sa semnez acel angajament. De atunci nu am reusit sa mai platesc o alta rata, in schimb am primit zilele acestea o notificare de poprire pe salariu. In acesta notificare suma este gresita...e trecut 40.000 in loc de 4000.
Dansul mi-a spus telefonic ca e doar o greseala de tipar si din nou mi-a spus ca daca semnez acel angajament de plata orice actiune in instanta se sisteaza.
Intrebarile mele:
1. Nu agravez situatia cu semnarea acelui angajament? Am senzatia ca ma incriminez automat, ca le dau mai multe motive pentru a grabi procedura.
2. Deasemenea, ma mira ca nu e nici un cost suplimentar fata de acum un an, desi am tot fost amenintata cu aceste costuri de procedura.
3. Daca nu o sa trimita o rectificare a sumei, eu ce pot sa fac? O sa-mi opreasca salariul pana la 40.000?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenoc , utilizator 22:23, 5 Octombrie 2011
Verificati cine a transmis poprirea pe salariu si solicitati revenire la aceasta cu precizarea sumei corecte.
Nu semnati acel angajament de plata intrucat actualmente nu mai exista executori bancari;acestia s-au transformat in executori judecatoresti(daca au dorit sa opteze pentru aceasta).
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Cred ca nu am voie sa folosesc nume, asa ca dansul este executor in Corpul Executorilor la una dintre marile banci careia ii fac reclama cei 3 sportivi.

Detaliile ce vi le mai pot da:
- dosar de instanta deschis in 4.08.2010
- un paragraf in care mi se spune ca in caz de neplata situatia se va agrava, urmand sa suport dobanzile si cheltuielile ulterioare.

Este suficient sa trimit un mail in care sa solicit rectificarea sumei, sau trebuie un act mai oficial?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Execcutare silita fara instiintare prealabila lavimiha lavimiha Buna ziua, astazi m-am trezit cu o somatie de plata pentru un credit bancar. Am fost la banca unde am creditul cu toate chitantele si mi s-a spus ca am poprire ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pascanu pascanu daca am primit din partea executorului judecatoresc poprire pe salariu si eu am rate la banci datorate unor achizitii de bunuri, rate ce le paltesc cash pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale fara garantie Ionut_C_Iasi Ionut_C_Iasi Buna ziua. In 2007 am contractat 2 credite la aceeasi banca:unul ipotecar in CHF pe numele meu,iar sotia este coplatitor,garant,iar al doilea de nevoi ... (vezi toată discuția)