avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... costuri la intretinere daca nu locuieste nimeni in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

costuri la intretinere daca nu locuieste nimeni in garsoniera?

buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de asociatia de proprietari .Detin o garsoniera unde nu mai locuieste nimeni de ceva luni,si totusi apar la avizier lunar cu ceva de plata , din ce am inteles este vorba de cota parte indiviza...
Este legal ce se intampla , acesti bani trebuie platiti si daca nu locuieste nimeni acolo?este vorba de 28 Ron ,mie mi se pare mult.Intretinerea scarii se plateste si daca nu locuiesc acolo???

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: IIC , utilizator 17:43, 5 Octombrie 2011
Cititi un pic normele metodologice de aplicare a legii 230/2007, si in special Sectiunea 4. Acolo se descrie ce anume se incadreaza la plata pe cota parte indiviza. (Un mic rezumat ca sa va faceti o parere, este vorba de salariile administratiei, reparatii in bloc, service lift, interfon, instalatii comune samd)
Este legal si de bun simt plata acestora. Cat despre sume, puteti in timp de 10 zile de la afisarea listelor de plata sa cereti verbal sau in scris sa vi se lamureasca ce anume include suma respectiva, si in caz ca vi se pare ceva ilegal, sa contestati si sa cereti recalcularea.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
IIC, utilizator
Daca nu locuieste nimeni in imobil inseamna ca veti fi scutit doar de costurile pe persoana, nu si de cele pe cota indiviza. Este legal sa vi se pretinda aceste sume.
multumesc frumos !
Insa am o cunostinta exact in situatia mea doar ca ea nu plateste nimic la asociatie .
Sunt asociatii care nu percep aceasta taxa??
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
sahia, utilizator
Nu este o taxa, este o cota de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari. Exista posibilitatea sa fie asociatii care nu repartizeaza corect contibutiile lunare, insa este contrar legii. Orice asociatie are lunar cate ceva cheltuieli pe cota parte indiviza, fie ele salariul femeii de serviciu sau service-ul la lift.
Din ce m-am documentat :
ARTICOLUL 43
Cheltuielile pentru curatenie si evacuarea gunoiului menajer se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc in mod curent in condominiu.

Alte discuții în legătură

Din ce bani cumpar un pres la bloc? Dana Marin Dana Marin Vrem sa cumparam pentru bloc doua presuri, niste borcane de flori, un avizier. Am strans un fond de rulment. NU stiu la ce se foloseste acel fond de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)