Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
Domnul meu, buna seara si multumesc pentru promptitudine.
Din punctul meu de vedere lucrurile stau asa:
aceasta porcarie de art.17 exista demult (vezi Legea Nr. 49/19.03.2010, publicata in M.Of. Nr. 195/29.03.2010 pentru forma consolidata a Codului Muncii 01.04.2010), as putea spune dintotdeauna, insa ... daca dupa noile actualizari ale Codului, Ministerul Muncii, nu a publicat nicaieri oficial un model de nenorocit de contract individual de munca, ...anterior intrarii in vigoare noilor reglementari a existat (si exista si acum) acea forma de Model de CIM, unde nu apare treaba asta cu riscurile specifice postului. E adevarat, de scris, scrie in lege, ca nu i-a durut mana sa scrie, ...insa noi nu om fi atat de nebuni incat ne luam dupa ei, pentru ca o luam razna de tot. De ce spun asta?
1) pentru ca in practica nu s-a uzat niciodata de acest art.17, care a existat dintotdeauna;
2) pentru ca este o aberatie scriptologica sa facem asa ceva, intrucat ar trebui ca in CIM sa fie in cazul asta tot Codul Muncii ca sa fie "complet";
3) si pentru ca singurul risc la care "te expui" daca nu scrii si mizeria asta ar fi sa te dea angajatul in judecata in termen de 30 zile daca din cauza asta a suferit vezi doamne "prejudicii", conform art.19;
...
4) si nu in ultimul rand, ...aceste riscuri sunt trecute oricum in fisa postului, care este anexa la contract, care este parte din CIM, deci care CIM contine aceste riscuri ale postului.
Insa, insa, atentie, ... am vazut pe forumuri ca se vehiculeaza trecerea acestor riscuri direct in cuprinsul contractului de munca (s-a inventat chiar si o litera E1)...ceea ce desigur, cum am mai zis este o bazaconie scriptologica tipc romaneasca.
Dumneseu sa ne ajute si poate iesim vreodata din mizeria asta. Va salut si astept comentarii.
~ final discuție ~