avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire persoana juridica, data dobandirii, ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire persoana juridica, data dobandirii, proces verbal incheiat dupa expirarea autorizatiei de construire

OCT2004 - am achizitionat ca persoana juridica un imobil compus din teren si constructie inceputa cu autorizatie de construire (AC) si aflata in stadiul de placa peste demisol.

SEP2005 - am obtinut o noua AC pt "construirea unei cladiri de locuit (continuare a lucrarilor incepute in baza Autorizatiei de construire nr ...)" (se refera la AC din OCT2004), cu valabilitate de 12 luni si termen de executie 24 luni.

SEP2007 - expira AC din SEP2005. Nu am anuntat autoritatilor si implicit se considera lucrarile incepute in SEP2005.

IUN2008 - am incheiat cu primaria "Procesul Verbal de Receptie la Terminarea Lucrarilor"

DEC2011 - urmeaza reevaluarea imobilului pt a nu fi impozitat cu 10% din valoarea contabila.

In aceasta perioada am platit impozitul pe cladire astfel:
OCT2004 - DEC2007 1,5% p.a. din valoarea de achizitie
IAN2008 - IUN2008 10,0% p.a. din valoarea de achizitie
IUN2008 - DEC2011 1,5% p.a. din valoarea contabila (achizitie + investitie)

In prezent fiscul considera ca trebuia sa platesc impozit astfel:
SEP2007 - IUN2008 1,5% p.a. din valoarea contabila (achizitie + investitie)

Este justificata pozitia fiscului?

Fiscul poate considera ca reevaluarea trebuia facuta in DEC2010 (3 ani de la expirarea AC) si sa impuna 10% din valoarea contabila, pt anul 2011?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
RRotaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 18:39, 15 Octombrie 2011
Conform prevederilor Codului fiscal, da, au dreptate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit imobil sediu s.c. sorin7907 sorin7907 Buna ziua! Detin un imobil in Fetesti,Ialomita,sediu al unei S.C. compus din P+1+M.Cladirea a fost construita in 1999 si in 2002 s-a facut receptia partiala a ... (vezi toată discuția)
Reinnoire autorizatie de constructie 4me 4me Buna ziua, Sotul meu a inceput in 2011 constructia unei case la tara, dar autorizatia a expirat in mai 2013. Pt ca nu au fost bani am oprit lucrarile de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil tibi15 tibi15 Buna ziua, Problema cu care ma consult este urmatoare: firma la care sunt actionar detine un imobil compus dintr-un spatiu comercial si 2 apartemente.In ... (vezi toată discuția)