Am imprumutat pentru 2-3 ore si am condus un autoturism al unui prieten, inmatriculat in Italia.
Intre timp, am fost oprita de un echipaj al politiei rutiere, care era insotit de alt echipaj RAR.
La verificari, cei de la RAR au constatat joc excesiv la mecanismul de directie stanga (cred ca era vorba de un pivot, cap de bara ...).
Problema este ca am fost amendata cu suma de 603 lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.
Nu contest realitatea costatarilor, ci faptul ca eu nu aveam de unde sa stiu de existenta acestei probleme la o masina straina, care nu-mi apartinea, si care avea toate documentele in regula.
Am formulat plangere contraventionala, dar ma intereseaza daca din jurisprudenta exista un caz asemanator si ce sanse as avea?
Mentionez ca eu conduceam autoturismul altuia de aprox. 20 minute, iar masina oricum a parasit teritoriul Romaniei.
Sanctiunea contraventionala a fost corect aplicata intrucat dumneavoastra ati condus pe drumurile publice un autovehicol ,cu defectiuni,care putea pune in pericol securitatea celorlalti participanti la trafic.Dovada este faptul ca recunoasteti realitatea constatarilor.
Indiferent cine este proprietarul mijlocului de transport,sanctiunea se aplica persoanei care conduce un autovehicol cu defectiuni,incalcand astfel prevederile legale.
Legalitatea rar
majevcanin
buna ziua ,rog sa ma lamuriti cat de legali ca normal nu este ca domnii de la RAR sa stee in intersectii si pe drumuripublice {ca numai in ROMANIA intalnim ... (vezi toată discuția)