Buna ziua
Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema:am fost oprit in trafic de un echipaj rutier insotit de RAR,iar in urma controlului mi s-a tetinut permisul si certificatul masinii pe motiv ca masina are o defectiune respectiv "un joc la o roata"!masina avand verificarea tehnica la zi facuta chiar la sediul RAR.
Mi-au dat dovada pt 15 zile de circulatie pt masina dar pt. permis NU! este legal ?
adica masina cu defectiune poate circula dar soferul nu?procesul verbal nu am vrut sa-l semnez si nu mi l-au dat
Ce pot sa fac legal sa-mi iau permisul inapoi?
Va multumesc!
Faceti o plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de sanctionare si aratati motivele de fapt si de drept pe care va intemeiati sustinerile...termenul este de 15 zile de la emiterea procesului-verbal, iar contestarea se depune la instanta competenta. Mult succes - sansele de castig sunt destul de mari!
Din cate am inteles, dumneavoastra nu ati semnat PV, politistii nu vi l-au dat, prin urmare il veti primi prin posta.
Termenul de contestare este 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta, adica data la care ati primit PV.
E normal sa nu aveti PV (procesul verbal), doar ati spus ca nu l-ati semnat. Prin urmare o sa-l trimita prin posta.
Fac precizarea ca modelul de plangere este cu titlu exemplificativ. Va trebui sa-l adaptati nevoilor dvs.
Subsemnatul ...................................., domiciliat în ..................., posesor al CI seria .., nr. ............., eliberata de ...................la data de .............., formulez prezenta
PLANGERE CONTRAVENTIONALA
impotriva procesului-verbal seria ... nr. ......... din data de .....................
pentru urmatoarele motive:
În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca ............... cu nr. de înmatriculare ............... în localitatea ….., am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care .....................................
........................
Probe: acte, martori etc
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, CI.