avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pt defectiune la masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pt defectiune la masina

Buna ziua
Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema:am fost oprit in trafic de un echipaj rutier insotit de RAR,iar in urma controlului mi s-a tetinut permisul si certificatul masinii pe motiv ca masina are o defectiune respectiv "un joc la o roata"!masina avand verificarea tehnica la zi facuta chiar la sediul RAR.
Mi-au dat dovada pt 15 zile de circulatie pt masina dar pt. permis NU! este legal ?
adica masina cu defectiune poate circula dar soferul nu?procesul verbal nu am vrut sa-l semnez si nu mi l-au dat
Ce pot sa fac legal sa-mi iau permisul inapoi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:45, 21 Octombrie 2009
Faceti o plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de sanctionare si aratati motivele de fapt si de drept pe care va intemeiati sustinerile...termenul este de 15 zile de la emiterea procesului-verbal, iar contestarea se depune la instanta competenta. Mult succes - sansele de castig sunt destul de mari!
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Multumesc mult!
Din cate am inteles, dumneavoastra nu ati semnat PV, politistii nu vi l-au dat, prin urmare il veti primi prin posta.
Termenul de contestare este 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta, adica data la care ati primit PV.

Succes, e de castigat :thumbup:
Nu am PV, si nu am mai facut niciodata o plangere contraventionala.Cum ar trebui intocmita?puteti sa-mi dati mai multe detalii va rog?
E normal sa nu aveti PV (procesul verbal), doar ati spus ca nu l-ati semnat. Prin urmare o sa-l trimita prin posta.
Fac precizarea ca modelul de plangere este cu titlu exemplificativ. Va trebui sa-l adaptati nevoilor dvs.

Subsemnatul ...................................., domiciliat în ..................., posesor al CI seria .., nr. ............., eliberata de ...................la data de .............., formulez prezenta

PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesului-verbal seria ... nr. ......... din data de .....................
pentru urmatoarele motive:

În fapt.
În timp ce conduceam autoturismul marca ............... cu nr. de înmatriculare ............... în localitatea ….., am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care .....................................
........................

Probe: acte, martori etc
Anexez la prezenta copii după procesul-verbal, CI.

Data numele în clar şi semnătura,

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal intocmit de politia rutiera AlexDD AlexDD Buna ziua , in primul rand salut cu stima toti utilizatorii acestui forum , nu este prima oara cand accesez acest forum,dar este prima oara cand va solicit ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala data de politie si r.a.r. hincu-ionela hincu-ionela Buna seara!Am si eu o intrebare pot ataca in instanta o amenda contraventionala si suspendare permis 90 de zile?Povestea incepe astfel,acum cateva zile am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)