avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pt defectiune la masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pt defectiune la masina

Buna ziua
Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema:am fost oprit in trafic de un echipaj rutier insotit de RAR,iar in urma controlului mi s-a tetinut permisul si certificatul masinii pe motiv ca masina are o defectiune respectiv "un joc la o roata"!masina avand verificarea tehnica la zi facuta chiar la sediul RAR.
Mi-au dat dovada pt 15 zile de circulatie pt masina dar pt. permis NU! este legal ?
adica masina cu defectiune poate circula dar soferul nu?procesul verbal nu am vrut sa-l semnez si nu mi l-au dat
Ce pot sa fac legal sa-mi iau permisul inapoi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:45, 21 Octombrie 2009
Dupa verificarea RAR s-a dat o dovada cu specificatia ca auto corespunde din punct de vedere tehnic,si in aceasi zi de la sediul politiei s-a eliberat certificatul de inmatriculare,practic procesul verbal nu mai are obiect , nu mai exista contraventia.
Daca depunem plangerea la judecatorie exista o posibilitate sa se elibereze permisul pana la solutionarea cazului???
Va multumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
ASUL28, utilizator
Dupa depunerea plangerii, faceti dovada la Politie si solicitati permisul/dovada drept de circulatie 15 zile.Dovada se prelungeste tot prin cerere daca procesul dureaza mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal intocmit de politia rutiera AlexDD AlexDD Buna ziua , in primul rand salut cu stima toti utilizatorii acestui forum , nu este prima oara cand accesez acest forum,dar este prima oara cand va solicit ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala data de politie si r.a.r. hincu-ionela hincu-ionela Buna seara!Am si eu o intrebare pot ataca in instanta o amenda contraventionala si suspendare permis 90 de zile?Povestea incepe astfel,acum cateva zile am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)