avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema impartire apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema impartire apartament

Buna ziua,
Am divortat acum 2 ani de comun acord, iar intelegerea la notar intre mine si sot a fost ca sa contribuim amandoi la cresterea celor 2 fiice (una de 23 ani studenta si cealalta de 21 studenta). Din pacate sotul nu si-a facut datoria, ajungand sa-mi tin in acesti 2 ani singura fetele la facultate. Mai mult, el refacandu-si viata ma ameninta ca ma da in judecata pentru partaj (un apartament in care stau doar fetele, eu locuind in strainatate de multi ani si el in alt oras cu noua sotie). Ce pot face in aceasta situatie? Daca pentru pensie alimentara e cam tarziu (fata cea mare e in ultimul an de master) ce pot face ca sa il impiedic sa vanda apartamentul si sa ajunga fetele fara locuinta. Eu ramanand cu fetele nu am nici un fel de avantaj la partaj? va rog sa-mi dati un raspuns
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 13:30, 6 Octombrie 2011
obligatia de intretinere a parintilor fata de copiii dureaza pana la 18 ani, sau pana la 25,26 daca acestia urmeaza cursuri de invatamant la zi, de lunga durata.
deci fetele, au actiune singure impotriva tatalui pentru obligarea lui la pensie de intretinere.
nu aveti cum sa obtineti apartamentul pentru fiicele dvs, dar la partaj fie ii dati banii pe partea care i se da lui din apartament, fie impartiti apartamentul pe jumatate si fetele locuiesc in partea dvs.
Va multumesc pentru raspuns. Problema mea era daca ma poate obliga sa-l vindem, el dorind banii de pe jumatatea lui cat mai urgent. As dori sa aman problema pana strang toti banii, neputand sa ne intelegem in ceea ce priveste despagubirea lui. El doreste sa-i dau pentru jumatatea lui o suma mult prea mare decat valoarea reala.
in instanta puteti cere o expertiza pentru evaluarea partii din apartament, in cazul in care acesta nu doreste impartirea in natura ci prin echivalent. Oricum, procesul poate dura cateva luni, timp in care puteti sa mai strangeti bani. de obligat, doar instanta va poate obliga la ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - drepturi si obligatii Andreea U Andreea U Desi avem domiciliu comun dupa divort (impartim un apartament achizitionat prin credit ipotecar si nu reusesc sa strang banii necesari pentru taxa de partaj in ... (vezi toată discuția)
Act necesar pentru a lasa un apartament doar unuia din cei 2 copii romaryo37 romaryo37 Buna ziua, situatia este urmatoarea: Parintii,ambii in viata au doi copii,respectiv doua fete....ei vor sa lase apartamentul proprietate personala doar unei ... (vezi toată discuția)