Am o intrebare. Daca la data intrarii in vigoare a acestei hotarari am deja emis Certificatul de Urbanism si majoritatea avizelor scoase, cum se va trata emiterea Autorizatiei de Construire? Raman cu banii pe CU si avize, cheltuiti?
Din intrebarea dumneavoastra nu rezulta scopul emiterii Certificatului de urbanism? daca s-a emis in scopul edificarii unei constructii/ interventiei la o constructie existenta, inseamna ca aveti un drept real asupra imobilului si puteti construi in conditiile legii.
Completarile la Regulamentul de urbansim se refera la lucrari de urmeaza a se efectua pe domeniul public.
Pentru un raspuns mai nuantat va rog sa furnizati informatii suplimentare
Intr-adevar, am fost lapidar in exprimare! Este vorba de retele aeriene. Certificatul de urbanism a fost emis inainte de intrarea in vigoare a acestei hotarari, precum si o parte din avize scoase. Stiti cum e, dureaza destul de mult procesul de avizare. As dori sa stiu daca in aceste conditii se poate emite autorizatia de construire.
tot nu sunt lamurit, amplasarea stalpilor pentru sustinerea retelei aeriene are loc pe domeniul public?, de ce fel de retele electrice este vorba? de inalta, medie sau joasa tensiune?
Dupa parerea mea, daca lucrarea se executa pe domeniul public, trebuie respectat actul normativ, si in consecinta trebuie schimbata solutia tehnica din LEA in LES(daca vorbim de retele de medie/ joasa tehnsiune), ceea ce impune emiterea unui nou certificat de urbanism in scopul autorizarii lucrarilor.
In ceea ce priveste avizele legiuitorul a stabilit prin Ordinul 839/ 2009 la art. 82 alin 7
Institutiile/operatorii economici abilitate/abilitati prin lege sa emita avize/acorduri în vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructii au urmatoarele obligatii:
b) sa emita avizele/acordurile în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data înregistrarii cererii si documentatiei specifice complete, sub sanctiunea aplicarii prevederilor legale privind aprobarea tacita, fara alte proceduri prealabile. Cererea înregistrata si documentatia specifica anexata acesteia reprezinta acordul tacit al institutiei/operatorului economic abilitate/abilitat asupra prevederilor continute în documentatia care a stat la baza cererii pentru emiterea avizului si/sau acordului.
Va multumesc pentru raspuns! Este ceea ce ma interesa. Probabil trebuie sa refac tot proiectul si sa reiau procesul de autorizare. Desi, corect ar fi fost ca, atata vreme cat am certificatul de urbanism cu solutia agreeata initial, sa se continue procesul de autorizare, eventual cu conditia mutarii acesteia in decursul a n ani.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Construire balcon etaj
lory_
Locuiesc la etajul III al unui bloc din Constanta, bloc ce are, din constructie, balcoane la sufragerie la etajele I-IV. Dupa 1995 aprox., proprietarul de la ... (vezi toată discuția)