avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONSTRUIRE BALCON ETAJ
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONSTRUIRE BALCON ETAJ

Locuiesc la etajul III al unui bloc din Constanta, bloc ce are, din constructie, balcoane la sufragerie la etajele I-IV. Dupa 1995 aprox., proprietarul de la parter si-a facut balcon de la sufragerie pana la bucatarie, inclusiv (bucataria si sufrageria sunt pe acelasi aliniament). Ulterior, si-au construit balcon in dreptul bucatariei (sau si-au lungit bucataria) si cei de la etajele I si II. Intrebarea mea este: cum pot face astfel incat sa imi pot construi si eu balcon in dreptul bucatariei (si eventual sa il unesc cu cel de la sufragerie)? Ce lege reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: lory_ , utilizator 10:24, 27 Februarie 2012
Executarea lucrarilor de constructii este reglementata de Legea 50/ 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru ceea ce vreti dumneavoasta sa executati este necesar sa va adresati, cu o cerere -model gasiti in Ordinul 839/ 2009 - Primariei pentru emiterea Certificatului de urbanism, prin care se va preciza daca puteti executa lucrarile dorite si, daca da, care sunt documentele necesare - expertiza tehnica, avize/ acorduri, documentatie tehnica - pe care va trebui sa le elaborati pentru a obtine autorizatia de construire.
Este posibil ca certificatul de urbansim sa stipuleze ca nu puteti efectua lucrarile dorite datorita faptului ca nu se incadreaza in reglementarile de urbanism.

@lory_,
Poate nu am inteles bine sau...
Dumneavoastra vreti sa faceti un balcon asa cum au facut si unii din vecinii dumneavoastra?
@adriantot
Da, vreau sa imi fac balcon in dreptul bucatariei, si eventual, daca se poate, sa il unesc cu cel de la sufragerie (pentru a castiga spatiu locuibil in bucatarie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costructie balcon parter nina2010 nina2010 care este latimea legala a unui balcon la parterul unui bloc? (vezi toată discuția)
Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)
Detin un apartament la parterul unui bloc. in care nu locuiesc ... annahm11 annahm11 Detin un apartament la parterul unui bloc in care nu locuiesc decat o anumita perioada a anului datorita job-ului. In repetate randuri, apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)