avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... audiere ca invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

audiere ca invinuit

Buna ziua,

Am primit un apel telefonic de pe un numar de mobil sa ma prezint pentru prezentarea dosarului cum ca sunt invinuit pentru vatamare corporala, plangeri depuse de fostul cumnat,cumnata si sotie.Sunt obligat sa ma prezint sau trebuie sa ma citeze prin posta? trebuie sa ma prezint la o distanta de 250 km de localitatea unde locuiesc si am nevoie de un motiv sa ma pot invoii de la serviciu, eu i-am spus ca prin telefon ma poate suna oricine mai ales dupa un numar de mobil. Am citit ca procedura prevede si invitare la politie prin nota telefonica dar nu trebuie sa-mi prezinte un numar de inregistrare ? si se poate dupa numar de mobil? Cel mai important pentru mine , va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca nu imi permit un avocat intr-un timp atat de scurt mai ales ca trebuie sa se deplaseze pe distanta asta , stiu ca am dreptul sa nu dau nici o declaratie scrisa decat ca am luat la cunostiinta invinuirile dar totodata am citit ca trebuie "sa raspund constiincios la intrebarile puse de organul de cercetare penala". Asa este? pot sa nu dau nici-o declaratie scrisa dar trebuie sa-i raspund la intrebari?.Ei au fost multi cand s-a intamplat si au toti martori si eu sunt singur. Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:47, 6 Octombrie 2011
1. Citatia trebuie facuta in scris sub sanctiunea nulitatii pentru invinuit.
2. Incercati sa verificati cine va raspunde pe nr. de mobil pe care ati fost contactat
Sau cel mai simplu il intrebati cum il cheama, si sunati la sediul politiei respective si cereti cu domnul care se ocupa de caz :)
Adresati o cerere parchetului prin care sa solicitati sa va citeze in scris pentru motivele expuse de dvs.
O puteti trimite prin posta sau fax dar sa indicati numarul de dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Garfield67 Garfield67 Azi am primit un telefon un politist din cadrul politiei municipale care mi-a comunicat ca am un dosar penal fara sa spuna ce calitate sau ce invinuiri sa ... (vezi toată discuția)
Citatie ca invitat la politie silviu3marian silviu3marian Astazi am primit o citatie cu antet \\"Ministerul Afacerilor Interne,Birou Investigatii Criminale. Dosar penal nr /2014 Data........ .Am gasit-o infipta ... (vezi toată discuția)