avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal

Azi am primit un telefon un politist din cadrul politiei municipale care mi-a comunicat ca am un dosar penal fara sa spuna ce calitate sau ce invinuiri sa aduc.sa merg maine la ora stabilita sa dau declaratie(??)invinuirile care se vor aduce si calitatea nu trebuie sa-mi fie comunicate si in scris?adica chiar daca refuz sa fac declaratii avand acest drept cand voi pleca de acolo sunt obligati sau nu sa-mi dea la mana documente.nu pot angaja imediat un avocat .dar as putea consulta ulterior si banuiesc trebuie sa am niste documente cu care sa-mi sustin cauza.nu am trecut niciodata prin asa ceva din ce am mai citit se forteaza declaratii care sa duca catre ce ii convine politistului. apoi care este etapa urmatoare?multumesc anticipat! cu respect!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 08:44, 21 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal sa va citeze telefonic. Trebuia sa intrebati in ce calitate sunteti citat.
Mergeți acolo, va aduce la cunoștința ce calitate aveți și va da in mâna un proces verbal cu drepturi și obligații.
Dacă sunteți suspect puteți sa ziceți ca nu dați declarație momentan și veți da declarație după ce angajați un avocat care sa studieze dosarul și sa va asiste. Nu puteți fi obligat sa dați declarație.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)