avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere 1 AN, Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere 1 AN, Romania

Buna ziua,

Sotul meu, cetatean NON-UE are permis de sedere in Romania doar pentru un an de zile. Ce drepturi are cu acest permis? Se poate angaja cu acte in regula?

Multumesc frumos,
SB.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:53, 6 Octombrie 2011
Da, se poate angaja.
Ar trebui sa i se elibereze permis de sedere pe 5 ani. [ link extern ]

Buna ziua,

Am citit informatiile de pe link-ul trimis, inclusiv cele de aici SEDERE PE TERMEN LUNG IN ROMANIA [ link extern ] .

Faptul ca e casatorit cu un cetatean roman ii ofera dreptul de a primi rezidenta pe 5/10 ani? sau trebuie sa indeplineasca si conditia de "sedere continua pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani."?
El este de 3 ani in Romania, si pana acum a avut viza de student.

Puteti sa ne ajutati cu mai multe informatii?

Va multumesc anticipat,
Simona B.

Casatoria cu un cetatean roman ii da dreptul de a avea rezidenta pe 5 ani. Din cate stiu nu au fost modificate procedurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis sedere temporara cetatean non ue crisvenro crisvenro Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe ... (vezi toată discuția)
Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)