avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

buna ziua
Sunt proprietar pe o suprafata de teren de 1688 mp rezultati din contractul de vanzare cumparare si1643 mp constatati in urma masuratorilor, diferenta este proprietate publica.Ce modaliitate legala as avea pentru a intra in proprietatea diferentei de teren, tinand cont ca aceasta este ocupata de o constructie?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:44, 6 Octombrie 2011
Daca este proprietate publica, nici una. Daca, totusi, este proprietate privata (a localitatii, judetului, statului, dupa caz), exista variante (cumparare, uzucapiune, etc). Totusi, cand ati cumparat, nu era realizat cadastru? (de oblicei, in asemenea situatii, se inscrie in contractul de c-v suprafata de X mp conform acte si Y mp rezultati din masuratori).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)
Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)