avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de sarcina si lauzie...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de sarcina si lauzie...

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si mine intr-o problema... In prezent sunt in concediu de ingrijire si crestere copil...beneficiez de prevederile legii ,,vechi" (am nascut in decembrie 2010) si intentionez sa stau acasa cu copilul 2 ani. Intrebarea mea este daca din concediul de ingrijire si crestere copil pot intra direct in concediul de sarcina si lauzie fara sa ma duc la serviciu deloc, practic sa ,,leg" cele doua concedii si de care lege as beneficia la cel de-al doilea copil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 21:25, 6 Octombrie 2011
depinde de data nasterii celui de-al doilea copil.
daca se naste in perioada in care sunteti in CCC intrati direct in CCC pentru al doilea copil.
daca nasteti dupa ce primul implineste doi ani, va intoarceti la servici si intrati in concediu de sarcina si de lauzie.
pentru al doilea copil se aplica OUG nr. 111/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului/sarcina valer_valy valer_valy Buna ziua. As dori sa va cer sfatul in cazul unei cunostinte care nu stie cum trebuie sa procedeze... O femeie care se afla in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal cristytina cristytina Buna ziua! am si eu o intrebare. Am nascut in 24 mai 2010 si cei de unde lucrez m-au pontat pe toata luna mai si mi-au spus ca imi inregistreaza concediul ... (vezi toată discuția)