Buna ziua
Intr-o localitate in apropierea Brasovului am fost oprit de un echipaj de politie, imi spuneau ca in localitatea anterioara am circulat cu 103km/h. Mi-au luat permisul pentru 90 de zile.
O sa fac contestatie pentru ca era radar vechi, si intervalul de greseli este 7-8km/h la 100 de km/h. Procesul verbal era facut de catre politistul care m-a oprit, si nu de catre pol care m-a inregistrat, viteza cu care am circulat a fost transmis prin statie. Asa ceva nu se face, procesul verbal trebuie sa faca politistul care a constatat ca am intrat in radar, nu un alt echipaj.
credeti ca am sansa sa castig in instanta???
Am o rata de 1500 ron/luna, daca imi pierd permisul raman fara loc de munca, si este un loc de munca unde firma nu se descurca fara mine, si nu se poate lasa neacoperita zona nici 30 de zile.
Multumesc pentru eventualele sfaturi
Am o rata de 1500 ron/luna, daca imi pierd permisul raman fara loc de munca, si este un loc de munca unde firma nu se descurca fara mine, si nu se poate lasa neacoperita zona nici 30 de zile.
La aceste lucruri trebuia sa va ganditi inainte de a incalca legea.
Este dreptul dv. de a contesta dar nimeni nu va poate da un rezultat final cert.
Din relatarea dumneavoastra rezulta ca recunoasteti depasirea vitezei legale maxime admise insa va intriga,poate pe buna dreptate,fiind conducator auto profesionist,faptul ca ramaneti fara obiectul muncii,mai precis fara sursa de venit.Este o situatie foarte neplacuta,pe care nu as dori-o nici celui mai inversunat dusman.
Sunt intrutotul de acord cu sustinere @pneagu;la acest aspect trebuia sa reflectati inainte de a ajunge sa comiteti faradelegea care a generat aceasta sanctiune;oare chiar nu sunteti dotat cu un antiradar,cum are majoritatea soferilor profesionisti,cu atat mai mult cu cat sustineti ca ati fost depistat de un radar tip vechi,ce putea fi detectat.
La fel de adevarat este ca,datorita starii precare a cailor noastre rutiere,respectand intocmai regulamentul rutier si semnele de circulatie,greu ti-ai castiga painea.Insa dintre doua rele,il alegi pe cel cu consecinte mai putin grave.
retinerea pretinsei contraventii o face organul constatator, aplicarea sanctiunii contraventionale o face agentul de politie rutier in termenul de 6luni de la savarsirea contraventiei, parerea mea e ca nu vei avea castig de cauza, verifica mai bine daca pretinsa contraventie a fost retinuta cu mijloc tehnic omologat si certificat metrologic, pt. a fi o proba veribila, in rest pe teza ta , nu te vad bine, nu tine