avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre contractul colectiv de munca

La cine ma pot adresa atunci cand este incalcat C.C.M , aici vorbesc de art.in care imi este acordata diurna.Insa conducerea ma obliga sa-mi platesc cazarea din banii de diurna si obligandu-ma sa stau peste programul de munca de 8 ore.In C.C.M este specificat ca intre 8-10 ore angajatorul este obligat sa-mi ofere o masa calda.Pot refuza deplasarea daca ma obliga sa-mi platesc cazarea din banii de diurna ..? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 7 Octombrie 2011
Pentru nerespectarea clauzelor CCM , va puteti adresa instantei. Diurna este o indemnizaţie plătită cuiva pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în altă localitate în interes de serviciu. Pentru cazare trebuie sa va dea alti bani, sau platiti dvs. si apoi decontati la firma.
Nu trebuie sa refuzati deplasarea, este sarcina de serviciu, incalcati dvs. CCM si va poate concedia.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
Statescu, utilizator
Delegarea se poate refuza numai in anumite conditii .

Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul delegarii ngldaniel76 ngldaniel76 Avand in vedere Codul muncii, Art. 44.(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Delegatie LALA68 LALA68 Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna. Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)