avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul delegarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul delegarii

Avand in vedere Codul muncii, Art. 44.(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil si faptul ca exista un CCM in vigoare care stipuleaza :
Art. 71 (1) Salariaţilor trimişi în delegaţie li se asigură următoarele:
b. diurna de deplasare, în ţară, în valoare de 30 LEI/zi. Diurna în valută se acordă conform reglementărilor legale;
Se poate refuza efectuarea delegatiei de serviciu din cauza faptului ca angajatorul refuza sa asigure diurna pe motiv ca asigura 3 mese pe zi? Angajatorul poate dispune sanctiuni asupra mea pentru acest refuz?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
ngldaniel76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 14 Februarie 2013
1. Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.

2. Diurna se acorda în vederea acoperirii cheltuielilor de hrană, a celor mărunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localităţii în care îşi desfăşoară activitatea salariatul trimis in delegare.
Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca nu are temei legal refuzul delegarii pe motivul nerespectarii obligatiilor angajatorului?
Nu are temei pentru a refuza delegarea ...
Dar ce se poate face in cazul de fata, atunci cand angajatorul incalca CCM si Codul Muncii ne respectand legea. Eu ca angajat sau noi ca angajati ...
Ce se poate face in termen scurt....
Pentru termen scurt , se poate sesiza Inspectia Muncii si/sau ITM-ul ... pentru termen care are o solutionare mai lunga, actiunea in instanta in termenele de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere acasa.v acasa.v buna ziua am si eu o nelamurire . Lucrez la o firma si sant trimis frecvent in delegatie in strainatate pe o perioada de min. 5 zile si in functie de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Diurna externa econo econo In cazul unui angajat care este delegat in Germania pentru semnarea unui contract cum se acorda diurna daca aduce factura de cazare (3 zile)? (vezi toată discuția)