avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită asociat datorii la banci ca persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

asociat datorii la banci ca persoana fizica

Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se poate ca acesti creditori sa recupereze datoriile de la societate sau sa i execute bunurile societatii ?Cum ar putea sa se protejeze in acest caz ,fiind un SRL?
Multumesc,
O seara cat mai placuta.
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 22:18, 9 Octombrie 2011
Raspunderea este personala,ca atare se pot urmari prin executare silita numai bunurile si veniturile prezente siviitoare apartinand persoanei fizice.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Multumesc.Dar profitul realizat sau dividentele pot fi executatae ?
Salut,dividendele incasate/de incasat se pot executa asa zic eu s-ar putea sa ma insel...
alina_ti a scris:

Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se poate ca acesti creditori sa recupereze datoriile de la societate sau sa i execute bunurile societatii ?Cum ar putea sa se protejeze in acest caz ,fiind un SRL?


alina_ti a scris:

Dar profitul realizat sau dividentele pot fi executatae ?



Despre poprire si sechestru executional in legatura cu partile sociale


"Interdependenta dintre procedura executionala si alte dispozitii legale in vigoare privitoare la infiintarea popririlor si instituirea sechestrului asupra partilor sociale detinute de un debitor, asociat al unei societati cu raspundere limitata, in vederea vanzarii acestora spre indestularea unui creditor, este un subiect ce impune lamuriri pentru unificarea practicii executionale relative la aplicarea acestora.
...
Dispozitiile art. 66 din Legea nr. 31/1990 nu lasa loc de interpretare, fiind explicite in legatura cu obiectul popririi. Pe durata societatii, creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficii cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, (dividendele), iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce s-ar cuveni dupa lichidare.

Asadar, sustinem ca in cadrul procedurii de executare silita putem dispune infiintarea popririlor:
a. asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil
b. asupra partii ce i s-ar cuveni asociatului prin lichidare, dupa dizolvarea societatii.
...
Avand in vedere practica instantelor, putem sustine ca partile sociale pot fi sechestrate si vandute pentru datorii personale ale asociatului, in cadrul procedurii de executare silita, iar in ceea ce priveste institutia popririi, aceasta se poate institui, pe durata societatii, numai asupra partii din beneficiile societatii cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce s-ar cuveni prin lichidare. Se poate institui, de asemenea, in timpul duratei societatii, poprirea asupra partii ce s-ar cuveni asociatului prin lichidare. De la data dispunerii acestor masuri de catre executorul judecatoresc, bunurile sunt indisponibilizate, iar in practica se pot ivi multe imprejurari, ce pot fi analizate ca incidente care impiedica, sting sau amana executarea silita sau o anumita forma concreta de executare silita."


[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
jeorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant arun.badiu arun.badiu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste un credit restant la o banca. Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am achitat si ... (vezi toată discuția)
Sechestru parti sociale Daniela David Daniela David Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca in activitatea dvs. ati recurs la sechestrarea -in cadrul executarii silite- a partilor sociale ale debitorului sau a ... (vezi toată discuția)
Srl- asociat unic- se poate executa silit pentru o datorie asociat? andreistan andreistan Buna ziua, O persoana fizica este asociat unic la un SRL. Persoana imi datoreaza niste bani, avem contract notarial de imprumut. [b]Pot sa ii iau ... (vezi toată discuția)