avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit restant

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste un credit restant la o banca. Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am achitat si este deja la recuperare prin executori. Momentan nu am nici proprietate si nici salariu. Sunt administrator la firma mea. Exista posibilitatea de a avea probleme cu firma in aceasta situatie. Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 19:48, 14 Octombrie 2011
Nu,dvs sunteti persoana fizica/firma este juridica
arun.badiu a scris:

Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste un credit restant la o banca. Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am achitat si este deja la recuperare prin executori. Momentan nu am nici proprietate si nici salariu. Sunt administrator la firma mea. Exista posibilitatea de a avea probleme cu firma in aceasta situatie.


Despre poprire si sechestru executional in legatura cu partile sociale


"Interdependenta dintre procedura executionala si alte dispozitii legale in vigoare privitoare la infiintarea popririlor si instituirea sechestrului asupra partilor sociale detinute de un debitor, asociat al unei societati cu raspundere limitata, in vederea vanzarii acestora spre indestularea unui creditor, este un subiect ce impune lamuriri pentru unificarea practicii executionale relative la aplicarea acestora.
...
Dispozitiile art. 66 din Legea nr. 31/1990 nu lasa loc de interpretare, fiind explicite in legatura cu obiectul popririi. Pe durata societatii, creditorii asociatului pot sa-si exercite drepturile lor numai asupra partii din beneficii cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, (dividendele), iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce s-ar cuveni dupa lichidare.

Asadar, sustinem ca in cadrul procedurii de executare silita putem dispune infiintarea popririlor:
a. asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil
b. asupra partii ce i s-ar cuveni asociatului prin lichidare, dupa dizolvarea societatii.
...
Avand in vedere practica instantelor, putem sustine ca partile sociale pot fi sechestrate si vandute pentru datorii personale ale asociatului, in cadrul procedurii de executare silita, iar in ceea ce priveste institutia popririi, aceasta se poate institui, pe durata societatii, numai asupra partii din beneficiile societatii cuvenite asociatului dupa bilantul contabil, iar dupa dizolvarea societatii, asupra partii ce s-ar cuveni prin lichidare. Se poate institui, de asemenea, in timpul duratei societatii, poprirea asupra partii ce s-ar cuveni asociatului prin lichidare. De la data dispunerii acestor masuri de catre executorul judecatoresc, bunurile sunt indisponibilizate, iar in practica se pot ivi multe imprejurari, ce pot fi analizate ca incidente care impiedica, sting sau amana executarea silita sau o anumita forma concreta de executare silita."


[ link extern ]





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)
Va rog să îmi spuneți in cazul unei firme in proces de dizolvare ... vrica vrica Va rog să îmi spuneți in cazul unei firme in proces de dizolvare executările silite se anulează? (vezi toată discuția)
Într-o firmă cu doi asociați, se pot executa prățile sociale ... Aue10 Aue10 Într-o firmă cu doi asociați, se pot executa prățile sociale ale unuia dintre asociați, care le-a dobândit prin donație, dacă la momentul donației nu ... (vezi toată discuția)