avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Într-o firmă cu doi asociați, se pot executa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Într-o firmă cu doi asociați, se pot executa prățile sociale ...

Într-o firmă cu doi asociați, se pot executa prățile sociale ale unuia dintre asociați, care le-a dobândit prin donație, dacă la momentul donației nu era începută niciun fel de executare silită și nu înregistra nicio datorie către terți?
Cel mai recent răspuns: Aue10 , utilizator 10:56, 20 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Părțile sociale pot fi executate, legea nefăcând distincție intre modalitatea de dobândire a acestora sau alte aspecte de la momentul dobândirii părților sociale. In funcție de particularitățile speței opinia emisă anterior poate fi nuanțată.

In cadrul procedurii de executare silita se poate dispune infiintarea popririlor:
a. asupra partii din beneficiile cuvenite asociatului dupa bilantul contabil
b. asupra partii ce i s-ar cuveni asociatului prin lichidare, dupa dizolvarea societatii

O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Bună dimineața! vă mulțumesc!
Deci din câte înțeleg dacă o persoană fizică are o poprire, dar în același timp este asociat într-o societate unde a dobândit părțile sociale prin donație, acestea se pot executa?
De exemplu dacă eu persoană fizică iau un credit bancar personal, însă nu-l mai pot plăti, dar fiind asociat îmi va executa banca părțile sociale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat datorii la banci ca persoana fizica alina_ti alina_ti Daca asociatul unei societati cu raspundere limitata are datorii la banci ca persoana fizica sau posibil ,datoria sa fie deja data unei firme de recuperari ,se ... (vezi toată discuția)
Credit restant arun.badiu arun.badiu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste un credit restant la o banca. Am un credit de nevoi personale pe care nu l-am achitat si ... (vezi toată discuția)
Srl- asociat unic- se poate executa silit pentru o datorie asociat? andreistan andreistan Buna ziua, O persoana fizica este asociat unic la un SRL. Persoana imi datoreaza niste bani, avem contract notarial de imprumut. [b]Pot sa ii iau ... (vezi toată discuția)