avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post Part-time = vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post Part-time = vechime?

Va rog sa-mi spuneti daca lucrez intr-un post cu jumatate de norma,perioada lucrata se considera vechime?si daca imi mai iau un job part-time si se trec amindoua in cartea de munca cum se considera vechimea sau nu se considera in nici un fel?sau daca am unul cu jumatate de norma si unul cu contract de colaborare cum este cu vechimea?Pentru un post de operator calculator la o facultate(unitate bugetara) cum se calculeaza salariul altfel decit la privat?daca am urmat mai multe cursuri pentru calculator dar nu cel de operator calculator se iau in considerare la calculul salariului si cum,iar daca in plus am si studii superioare in alt domeniu,si mai am si liceul de informatica dar calificarea este alta decit operator-calculator cum influenteaza toate astea salariul si cit va fi el???Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 13:00, 12 Septembrie 2008
1. Daca contractele individuale de munca cu part-time insumeaza minim 8 ore pe zi, vechimea in munca si perioada de cotizare la CAS (pensii) decurg normal. Daca aveti mai mult de 8 ore/zi, este avantajos la calculul punctului de pensie.
2. Daca aveti mai putin de 8 ore/zi, vechimea si stagiul de cotizare sunt proportionale cu timpul lucrat in comparatie cu 8 ore/zi.
Daca am citit eu bine, pentru ca ma grabesc, dvs. spuneti ca se trec ambele contracte in Carnetul de munca, ei bine nu se pot trece ambele contracte deodata in carnetul de munca. Alegeti dvs.care va este mai favorabil, pentru a-l considera de baza si care va este de folos in viitor, pentru a demonstra vechimea in specialitate si la acel job dati carnetul de munca. De la celalat va veti lua o adeverinta, care valoreaza si ea mult pentru vechimea in munca, specialitate.
Consider ca, daca acum sunt cim cu mai putine ore decat 8 cum era in trecut, se considera vechime in munca si acestea, depinde de cine apreciaza.
E bine sa aveti cim la ambele job-uri si inca mai incape unul , nu conventii sau altceva. Asa veti plati toate obligatiile catre bugetul de stat.
(Off topic! Parerea mea personala este ca ar trebui sa nu platim cass la toate cim-urile, dar asta e alta discutie.)
Salariul se calculeaza la fel ca si la soc.com.
Depinde cum este prevazut postul in statul de functii al lor, cu st. medii sau sup.
In rest, cum a spus dl.Tudor Valeriu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Cumularea vechimii in munca? Instantlife Instantlife Vine un angajat cu urmatoarea problema: i se cumuleaza (prin insumare) vechimea de la un loc de munca cu vechimea de la un alt loc de munca part-time (unde a ... (vezi toată discuția)
Am 2 joburi cum se calculeaza vechimea? korodi mihaela korodi mihaela La primul loc am 8 ore in contract, iar la al doi-lea job am 4ore.Cum se calculeaza vechimea.impozitul se ia de la ambele locuri daca ai contract individual?:( (vezi toată discuția)