avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... am 2 joburi cum se calculeaza vechimea?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

am 2 joburi cum se calculeaza vechimea?

La primul loc am 8 ore in contract, iar la al doi-lea job am 4ore.Cum se calculeaza vechimea.impozitul se ia de la ambele locuri daca ai contract individual?:(
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:24, 25 Octombrie 2009
Aveti un contract unde ati declarat functia de baza,aici aveti carnetul de munca.
Daca aveti CIM pentru fiecare in parte sunt calculate obligatiile salariale.

Ceea ce va intereseaza pe dvs. este contributia la CAS, pe baza careia se calculeaza pensia.

La ambele locuri de munca vi se calcileaza,retine,vireaza si declara contributia la CAS,ceea ce inseamna ca pensia dvs. va fi in functie de aceasta contributie in conformitate cu LEGE nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Pensia se acorda in functie de varsta si stagiu de cotizare.
Constituie stagiu de cotizare perioadele an care persoanele au platit contributii de asigurari sociale an sistemul public din Romania.
Desi aveti contracte care acopera 12 ore pe zi, ca stagiu de vechime nu vi se calculeaza 12 ore ci tot 8 ore pe zi, dar va creste punctul de pensie in urma contributiei mai mari corespunzatoare celor 2 venituri.
Impozit se plateste la ambele contracte, dar doar la cel unde aveti functie de baza puteti beneficia de deduceri personale de la impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu acordul partilor diana24 diana24 Documentul de incetare de ambele parti isi exercita influenta in ziua incheierii sau in ziua cand fostul angajat il semneaza.De exemplu el a fost realizat pe 1 ... (vezi toată discuția)
Cumul de cim. cum ma ajuta la pensie? ana55 ana55 un angajat cu contract individual de munca cu norma intreaga lucreaza la o SC si mai lucreaza cu timp partial de 4 ore si la o alta SC.intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj pentru mai multe cim ionii ionii Am 2 contracte de munca, full time incheiate pe o perioada determinata de 1 an.Ambele inceteaza de drept in aceeasi zi .Intrebarea mea este daca se iau in ... (vezi toată discuția)