Buna ziua,
Detin un teren in suprafata de 2500 m2 in intravilanul orasului Ploiesti. Terenul este mostenire de la parintii mei si a fost obtinut de bunicul meu pentru faptul ca a luptat pe front ( detin actul de impropietarire).
In timpul comunismului (nu stiu exact in ce an) a fost construita o retea de distributie curentului electric, retea formata din 5 linii de inalta tensiune ( probabil 110 KV) .
Am citit multe spete de acest fel pe internet si aproape toate spun ca retelele si terenul aferent lor sunt propritatea statului, fapt ce nu da posibilitatea proprietarului sa ceara despagubiri companiei de trensport electricitate.
Bun sunt de acord cu acest lucru, dar pun intrebarea: in anul 1990 cand a inceput actiunea de reconstituire a dreptului de proprietate de ce s-a mai acordat titlu de proprietate pe acest teren daca el prin lege era al statului? Va dati seama ca de acest teren se foloseste statul roman dar totodata statul roman imi cere impozit pe acest teren.
Am vre-o sansa sa castig un eventual litigiu cu Electrica?
Nu mai spun ca mai am un teren de 2500 m2 extravilan si inca un ul de 1000 mp intravilan in aceeasi situatie.
Multumesc
Art. 35/3 din Legea 13/2007, a energiei electrice, nu va avantajeaza:
"Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de transport existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si răman în proprietatea publica a statului pe durata de existenta a retelei".
Multumesc pentru informatie. Ce sa inteleg.... ca terenul respectiv nu mai este in proprietatea mea? Pai atunci de ce mai platesc impozit? Nici parintii mei , nici eu nu-mi amintesc sa fi fost expropriati . deci inseamna ca inca suntem proprietari. Nu mi s-a oferit teren la schimb si nici nu mi s-a cerut sa-l vind statului macar pentru 1 leu. Terenul in cauza este in titlul de proprietate . Este corect ca statul sa fie proprietar si eu sa platesc impozit tot statului? Exista vre-o lege care sa reglementeze asa ceva?
Multumesc!