avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesibilul ?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesibilul ?!

Buna ziua , daca a trecut termenul de 6 luni de la decesul autorului ,mai poate X moetenitor , care nu a deschis succesiunea pentru el si in numele lui , sa pretinda drept de mostenire sau a piedut acest drept de acceptare a mostenirii ,devenind strain de mostenire ?
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 21:02, 27 Octombrie 2011
doresac ,daca se poate , da un raspuns , explicatie sau precizare rezumandu-va numai la felul in care am expus textual intrebarea . multumesc ptr intelegere si nu interpretati ca o impunere sau impolitete.
Pai intrebarea dvs. este gresit expusa. Deschiderea mostenirii o face mortul prin decesul lui si nu alte persoane.

un succesibil devine strain de succesiune doar daca ceilalti succesibili ii contesta calitatea si solicita in instanta sa fie declarat strain de succesiune. Atfel, este in continuare eligibil.

Mai simplu de atat nu pot explica.
chiar daca succesibilul nu si-a exprimat optiunea succesorala in termen legal , in situatia in care acesta a platit taxe, impozite ori s-a folosit de un bun ce intra in masa patrimoniala a defunctului, etc. etc, se considera ca dansul a acceptat tacit succesiunea.

in acest caz, nu poate fi declarat strain de succesiune.
va multumesc si fac precizarea ca nu s-a folosit de teren , nu a platit impozit ,taxe etc - deci devine succesibil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal pentru a deschide succesiunea dupa parinti. enemaria15 enemaria15 Buna ziua, As vrea sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare : dupa decesul parintilor care este termenul legal in care se poate face ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire caranbeu caranbeu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In cazul in care nu este dezbatuta mostenirea, si unul dintre frati sau nepoti, fara acordul ... (vezi toată discuția)