Buna ziua , daca a trecut termenul de 6 luni de la decesul autorului ,mai poate X moetenitor , care nu a deschis succesiunea pentru el si in numele lui , sa pretinda drept de mostenire sau a piedut acest drept de acceptare a mostenirii ,devenind strain de mostenire ?
doresac ,daca se poate , da un raspuns , explicatie sau precizare rezumandu-va numai la felul in care am expus textual intrebarea . multumesc ptr intelegere si nu interpretati ca o impunere sau impolitete.
Pai intrebarea dvs. este gresit expusa. Deschiderea mostenirii o face mortul prin decesul lui si nu alte persoane.
un succesibil devine strain de succesiune doar daca ceilalti succesibili ii contesta calitatea si solicita in instanta sa fie declarat strain de succesiune. Atfel, este in continuare eligibil.
chiar daca succesibilul nu si-a exprimat optiunea succesorala in termen legal , in situatia in care acesta a platit taxe, impozite ori s-a folosit de un bun ce intra in masa patrimoniala a defunctului, etc. etc, se considera ca dansul a acceptat tacit succesiunea.
in acest caz, nu poate fi declarat strain de succesiune.
Succesiune
galileo43
Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)