avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada stagiaturii??

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii..Am absolvit facultatea in 2006 si as dori sa incerc sa dau examenul de admitere in Baroul Vrancea...e ff greu pt ca nu cunosc pe nimeni si nu stiu cum trebuie sa procedez..am inteles ca trebuie sa stau pe lanfa un avocat pe timpul stagiaturii..si nu cunosc pe nimeni..daca iau examenul si nu am pe langa cine sa stau ce fac?..Cat ma costa stagiatura..adica ce suma trebuie sa dau " maestrului"?Va rog sa ma ajutati..nu stiu ce sa fac...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catcinemablue , utilizator 11:40, 30 Septembrie 2008
Avocati asazisi maestrii la care trebuie sa cotizezi in perioada stagiaturii exista insa acestia nu trebuie bagati in seama. Trebuiesc cautati aceia care sunt si oameni
Avand in vedere ca regulile cu privire la admiterea in avocatura s-au schimbat, astfel ca numai dupa promovarea examenului trebuie sa inchei contractul cu avocatul indrumator, mai intelept in cazul tau ar fi sa dai examenul si sa-l promovezi cu o nota mare. Asta iti va da curaj sa abordezi asa cum ti s-a spus mai sus potentiali maestri. Si suficienta mandrie incat sa nu accepti propuneri injositoare de a plati in diverse moduri pentru "cinstea" de a fi acceptata ca stagiara.
Pregateste-te in primul rand...expresii de genul " am auzit/inteles ca trebuie sa stau pe langa un avocat" nu denota faptul ca ai studiat deja temeinic legislatia profesiei:)
Si apoi, daca ai terminat acum 2 ani facultatea, probabil ca ai deja colegi de scoala care sunt avocati, chiar definitivi - inarmata cu un rezultat onorabil la examen poti incerca sa iti gasesti maestru si apeland la colegii din facultate - care daca au intrat in avocatura sigur te pot ajuta cu un sfat, o informatie;)
Succes!
Am si eu o intrebare. Dupa ce promovezi examenul de admitere in avocatura, exista un termen limita pana la care trebuie sa iti gasesti maestru sau sa te angajezi la o firma de avocatura ,eu auzisem de la cineva ca ar fi cam intr-o luna si mi s-a parut foarte putin...
Am colegi care s-au angajat la astfel de firme de avocatura inainte de a da examenul dar nu stiu daca au incheiat un contract definitiv sau numai de colaborare pana la promovarea examenului.
Exista un astfel de termen ,in regulament scria ca neinscrierea in barou in termen de 2 ani de la promovarea examenului atrage decaderea...etc. insa nu stiu exact la ce se refera..scuze sunt noua pe aici
catcinemablue a scris:
Dupa ce promovezi examenul de admitere in avocatura, exista un termen limita pana la care trebuie sa iti gasesti maestru sau sa te angajezi la o firma de avocatura

Avocatii nu sunt angajati, iar "maestrii" se cheama coordonatori de stagiu. Nu vad de unde cele doua posibilitati.

eu auzisem de la cineva ca ar fi cam intr-o luna si mi s-a parut foarte putin...

In lege nu exista un termen, insa la un moment dat pe cererea de inscriere la examen era inclusa o obligatie de a prezenta contractul intr-un anumit termen, nu mai stiu cat era dar am inteles ca oricum nu mai exista. Trebuie urmarit cand se afiseaza documentele de concurs.

Am colegi care s-au angajat la astfel de firme de avocatura inainte de a da examenul dar nu stiu daca au incheiat un contract definitiv sau numai de colaborare pana la promovarea examenului.

Inainte de a fi avocat nu poti colabora ca avocat, in plus avocatii nu pot angaja personal auxiliar cu studii juridice, ceea ce inseamna ca cei mai multi au burse.

Recomandarea mea ar fi sa citesti mai intai legea de organizare a profesiei, nu e deloc bine sa pleci la drum cu informatii gresite, ca sa nu vorbim ca dai si examen din asta.
Termenul de o luna se refera la prezentarea la barou a contractului deja facut (sincer nu stiu care este sanctiunea neprezentarii in termen)... ai timp 2 ani dupa examen sa tot gasesti indrumator... iei lista cu toti avocatii care au drept de semnatura (de obicei se afiseaza la barou... unii desi au vechime nu sunt pe aceasta lista datorita unor motive care tin ori de venituri ori de raspunderea disciplinara) si ii cauti pe rand pe toti... unul tot te va lua...

Alte discuții în legătură

Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)