buna ziua! am si eu o intrebare, am nascut in luna iulie iar din luna septembrie sunt studenta la zi . pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? liceul l-am terminat in 2010 multumesc anticipat
Eu as vrea sa stiu daca nasc in august sau septembrie, iar licenta o dau la inceputul lui iulie si termin facultatea, mai beneficiez de indemnizatie? sau copilul trebuie sa se nasca inainte de a termina...?
Buna ziua.Sunt studenta la o scoala postliceala sanitara in anul 2 si beneficiez si de pensie de pensie de urmas.Sunt insarcinata si as vrea sa sttiu daca beneficiez de indemnizia de crestere a copilului.Daca ma casotoresc pierd pensia de urmas?
Multumesc
martaS:
1. Dupa absolvirea facultatii (chiar inainte de a sustine examenul de licenta) va inregistrati imediat la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
2. Perioada de 60 de zile, pana veti primi indemnizatie de somaj, este perioada eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
3. - In somaj fiind veti beneficia de CCC.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
4. Perioada de CCC suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC.
DanielaHarbuz:
1. Pensia de urmas nu este un venit profesional impozabil deci se poate cumula cu indemnizatia pentru CCC.
2. Nu pierdeti pensia de urmas daca va casatoriti dar o puteti primi numai pana la varsta de 26 de ani si daca urmati o forma de invatamant.