Buna ziua, lucrez la o multinationala, am salariul de incadrare 1150ron si bonuri de masa, in luna august am primit poprire de la casa de sanatate pentru diferente de plata pe anii anteriori, in luna septembrie am primit o poprire de la o banca pentru o datorie neachitata. Intrebarea mea este daca este legal sa primesc salariu net 413 lei ? Permite legea sa mi se retina mai mult de 1/3 din venitul net? Daca am datorii la 10 banci de unde vor vira cate 1/3 din venit fiecareia dintre ele. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Pentru datoriile de natura celor specificate,cuantumul maxim al retinerilor nu poate depasi 1/3 din venit,potrivit prevederilor art.164 din Codul muncii coroborate cu art.409 Cod proc.civila.
In situatia in care sunt infiintate mai multe popriri acestea pot ajunge pana la 1/2 din salariu. 1/3 este pentru o singura poprire.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire salariu
aartist
Buna-ziua,
Acelasi salariat are o poprire de 1/4 din salariu pentru obligatia de intretinere si 2300 lei poprire pentru neachitarea datoriilor bancare. ... (vezi toată discuția)
Executare silita
liviu.s
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Rate banca!
marianbrunetel
As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)