avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... drepturi consumatori la produsele aflate in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

drepturi consumatori la produsele aflate in garantie

Am o masina de spalat aflata in garantie.Cand s-a stricat,s-a facut constatarea,dupa un timp au venit cu piesele comandate in alta tara ca sa o repare, dar si-au dat seama ca au nevoie si de alte piese.Am citit HG 174/2008,firma nu a respectat termenul de 15 zile pentru reparatie,dar nu asta este problema.Vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa imi dea dreptul sa solicit alta masina noua,in conditiile in care trece prea mult timp pentr reparatie si aproape 80% din partea mecanica trebuie inlocuita.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:41, 24 Octombrie 2011
Cereti termen fix pentru inapoierea bunului in stare de functionare cu o noua garantie care decurge din momentul restituirii, daca nu este comform cerintelor dvs., puteti inapoia obiectul in maxim 60 de zile catre magazin, nu veti gasi intelegere, faceti o reclamatie catre OPC in care sa va constituiti parte civila. In acest mod OPC-ul are datoria de a va anunta cand vor merge la magazinul cu pricina si va putea demara actele necesare pentru pagubele produse.

Cititi legea poate va ajuta.....

Cu stima...

Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Alin Popescu, administrator
Acest articol in mod sigur va este de folos:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs din garantie. stoicamarius87 stoicamarius87 Buna ziua, Va rog daca poate cineva sa ma ajute cu indicatii sau ce masuri sa fac. Situatia este urmatoarea: In data de 19.08.2014 am dus un leptop ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto. buna ziua , am dus masina la o constatare ... Brodox Brodox Probleme service auto. Buna ziua , am dus masina la o constatare intr-un service autorizat( pricina a fost un zgomot provenind din zona motorului si un sunet ... (vezi toată discuția)
Service garantie auto constantinchirita constantinchirita Buna ziua! Am o problema legata de repararea in garantie a unui produs mai exact,in data de 21.05.2011 am facut comanda de autoturism; ,achizitionarea ... (vezi toată discuția)