avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

O parere sau un sfat legat de o problema..

Un individ sa ai spunem X a fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera acestia au constatat ca nu detinea permis de conducere. S-a intocmit un dosar penal si a fost judecat , un an cu suspendare si 2 ani sub observatie, instanta s-a pronuntat in cursul anului 2011 Martie. Pana aici totul OK.

In luna Aprilie, dimineata in jurul orelor 04 a fost trezit din somn de o persoana de sex feminin, care cerea ajutor, individul iesind afara a constatat ca este grava situatia femeia fiind cazuta la pamant.

Avand cheile de la masina aintr-o-dus victima pe bancheta si a demarat la spital (urgenta). Intr-e timp femeia si-a revenit, speriata a cerut sa coboare……tot asa, persoana in cauza a lasat-o in parcarea de la spitalul de urgenta, dupa care s-a intors acasa, bineinteles tot cu masina, precizand ca era in chilot si partea de sus a pijamalei. Individul in cauza a facut scoala de soferi de 7 ori neputand da examen doar la localitatea de domiciliu.

Asa ca a condus si a doua oara fara permis, prima o stim, a doua caz de forta majora posibil.

Comform legi a comis infractiunea la intoarcerea acestuia de la spital, acum el avand un alt dosar pe rol cand pe cel anterior nu s-a uscat inca bine cerneala. Ce ar fi de facut domnilor, puteti sa imi dati o sugestie???????.
Va multumesc……..,
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 22:46, 12 Octombrie 2011
Inca un dosar penal pentru condus fara permis de conducere si executarea celeilalte pedepse. Intelegand ca a fost prins si a doua oara fara permis de catre ofiterul de politie?

Domnul trebuia sa sune la 112.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Sa isi angajze avocat.
Estecomplicata problema si risca sa ajunga la inchisoare.
Domnule Avocat Munteanu,

Am auitat sa precizez. Stimate domn, acel domn este de religie............Y ....... nu le permite religia TV, ziare, Telefoane etc. Asa inteleg si eu ca nu putea anunta pe nimeni la aceea ora, circulatia foarte redusa in provincii. Cu stima....:)
Sunt de acord cu dvs. domnule Avocat Lascoschi, studiind primul dosar, reiese ca si atunci a condus fara permis pe drumurile publice, dupa cum s-a constatat de catre instanta, precizez ca in declaratia data autritatilor domnia sa a condus pe un drum inchis in ambele sensuri tuturor vehiculelor, prin faptul ca acel tronson era in constructie, parerea mea ca s-a comis o erroare juridica, dupa ce am studiat si primul dosar, in acest dosar anterior nu a fost instiintat cu o definitiva nici in momentul de fata, nu i-a fost trimisa citatia la domiciliu, instanta urmand sa se pronunte. Dar a fost condamnat pentru aceasta la 1 an cu suspendare si 2 ani supraveghere....ce spuneti despre aceasta????? :-/:-/
Nu le permite deloc accesul sau doar in anumite zile, ca de exemplu sabatul in cazul evreilor? Oricum, nu avea dreptul sa conduca un automobil. Poate totusi sa ceara clementa instantei.

Alte discuții în legătură

Am condus sub influența băuturilor alcoolice în august 2018, mi s-a întocmit dosar penal dar dosarul nu a ajuns încă la parchet. cât durează soluționarea? Manole1998 Manole1998 Bună ziua, In data de 2 August 2018 am acroşat oglinda unui cetăţean in momentul depăşirii acestuia. Cetăţeanul ma atenționat claxonându-mă si am ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice streetwis3 streetwis3 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si nu mai stiu la cine sa apelez. Sa va povestesc ce s-a intamplat. In ianuarie am fost cu un prieten la o discoteca si am ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)