avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

O parere sau un sfat legat de o problema..

Un individ sa ai spunem X a fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera acestia au constatat ca nu detinea permis de conducere. S-a intocmit un dosar penal si a fost judecat , un an cu suspendare si 2 ani sub observatie, instanta s-a pronuntat in cursul anului 2011 Martie. Pana aici totul OK.

In luna Aprilie, dimineata in jurul orelor 04 a fost trezit din somn de o persoana de sex feminin, care cerea ajutor, individul iesind afara a constatat ca este grava situatia femeia fiind cazuta la pamant.

Avand cheile de la masina aintr-o-dus victima pe bancheta si a demarat la spital (urgenta). Intr-e timp femeia si-a revenit, speriata a cerut sa coboare……tot asa, persoana in cauza a lasat-o in parcarea de la spitalul de urgenta, dupa care s-a intors acasa, bineinteles tot cu masina, precizand ca era in chilot si partea de sus a pijamalei. Individul in cauza a facut scoala de soferi de 7 ori neputand da examen doar la localitatea de domiciliu.

Asa ca a condus si a doua oara fara permis, prima o stim, a doua caz de forta majora posibil.

Comform legi a comis infractiunea la intoarcerea acestuia de la spital, acum el avand un alt dosar pe rol cand pe cel anterior nu s-a uscat inca bine cerneala. Ce ar fi de facut domnilor, puteti sa imi dati o sugestie???????.
Va multumesc……..,
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 22:46, 12 Octombrie 2011
Adrian.Tudor a scris:

Indiferent de etnie, orientare religioasa etc legile romanesti asa cum sunt trebuiesc respectate. Conducerea fara permis este caz penal si se trateaza ca atare. Exista o alta modalitate de rezolvare prin apelare la telefon la 112.


Buna stimate domn Tudor, aveti dreptate, gandesc lafel, dar daca nu detine persoana un telefon mobil presupunem, lasam ca cel ce ne cere ajutorul sa moara in vazul celui caruia i s-a cerut ajutorul ????
Mergea la un vecin, faptul ca a ajutat o persoana nu il disculpa pentru incalcarea legii.
Alex_Munteanu a scris:

Mergea la un vecin, faptul ca a ajutat o persoana nu il disculpa pentru incalcarea legii.


Si cati vecini mai ies la aceea ora afara stimate domn !, mai ales daca in jurul nostru locuiesc numai oameni batrani si oameni bolnavi? Atunci ce ramane de facut, lasam si pe cel de langa noi sa moara ca deh ne bucuram daca capra vecinului a murit. :) Inseamna ca neintoarcem la Sf. Petru si cerem ajutorul !?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus sub influența băuturilor alcoolice în august 2018, mi s-a întocmit dosar penal dar dosarul nu a ajuns încă la parchet. cât durează soluționarea? Manole1998 Manole1998 Bună ziua, In data de 2 August 2018 am acroşat oglinda unui cetăţean in momentul depăşirii acestuia. Cetăţeanul ma atenționat claxonându-mă si am ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice streetwis3 streetwis3 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si nu mai stiu la cine sa apelez. Sa va povestesc ce s-a intamplat. In ianuarie am fost cu un prieten la o discoteca si am ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)