avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... imi trebuie aprobarea tatalui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

imi trebuie aprobarea tatalui

Buna ziua! Ma numesc Violeta am o fetita de un an si 5 luni, ne aflam in italia de cateva luni impreuna cu tatal(roman) ... nu vrea sa imi dea acordul de a pleca cu copilul in RO, imi cere la vama si acordul tatalui? Copilul e pe numele lui, nu suntem casatoriti. Relatia noastra merge foarte prost ( umiliri, data afara din casa la orice ora,...loviri,etc.) E adevarat ca imi cere acordul tatalui doar cand ies cu copilul din Romania, nu si la intoarcere?! Va rog frumos sa imi raspundeti cat mai repede, pt ca vreau sa plec peste cateva zile si nu vreau sa ma intoarca de la aeroport :(((( (sa va mai zic ca tatal copilul e tot timpul plecat inafara italiei cu serviciul si noi stam numai in casa, nu cunoastem limba, nu masina,...nu prieteni)
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 22:19, 7 Octombrie 2011
Cu fetita va puteti reantoarce in Romania, insa pentru a reveni in Italia aveti nevoie de acordul dansului.
Nu aveti nevoie de procura la iesirea din Italia. Mergeti linistita.
Nu aveti nevoie de acordul lui, dar cand sunteti bruscata, lovita etc., apelati la Carabinieri, legea in Italia este mult mai drastica decat ceea din Romania.... Nu ai va fi usor credeti-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala melissa2006 melissa2006 Buna ziua,as avea o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva.Sunt casatorita din anul 2005 cu un cetatea italian.....in anul 2006 se naste fetita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi duc copilul in tara mpetrescu_35 mpetrescu_35 Eu si familia mea - sotia si o fetita in varsta de 12 ani - suntem rezidenti permanent in Canada si locuim in aceasta tara de 6 luni. Dupa acest interval de ... (vezi toată discuția)
Trimitere copil in romania cu matusa sa virgo19 virgo19 Buna ziua! Am o fetita de 3 ani cu care sunt plecata in Italia. In vara vine sora mea impreuna cu familia pe la noi, si as vrea sa trimit fetita inapoi in tara ... (vezi toată discuția)