avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa-mi duc copilul in tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa-mi duc copilul in tara

Eu si familia mea - sotia si o fetita in varsta de 12 ani - suntem rezidenti permanent in Canada si locuim in aceasta tara de 6 luni. Dupa acest interval de timp, eu si fetita mea vrem sa ne intoarcem in tara considerand ca nu ne putem adapta aici, fapt neagreat de sotia mea care este impotriva plecarii noastre. Mai mult, acum stam separat, fiecare in apartamentul lui iar fetita noastra locuind cand la unul cand la celalat. Mentionez ca m-a anuntat ca vrea sa divorteze dar nu a inteprins nimic in acest sens. Am hotarat sa-mi iau copilul si chiar impotriva vointei sotiei vreau sa venim in tara.Intrebarea este...pot sa-mi iau copilul si pur si simplu sa merg la aeroport,fara nicio procura sau vreun acord din partea mamei?Mi se va permite iesirea din Canada fara probleme?Ma supun vreunei legi a acestei tari fiind rezident permanent si totodata pot fi acuzat de vreun delict din Codul Penal roman?Mentionez inca odata, ca nu suntem divortati.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 23:17, 6 Septembrie 2010
aveti nevoie de acordul mamei pt a calatorii, numai dvs. cu minora!
Acum 13 ani am patit si eu la fel, am luat copilul pur si simplu si m-am intors in tara.
Dar erau alte vremuri atunci si in plus copilul care avea 2,5 ani era trecut in pasaportul meu.Cel mai bine e sa intrebi acolo pe cineva de la asistenta sociala si ai sa afli exact cum stau lucrurile.Problema e cum iesi de acolo din Canada si nu cum intri in tara.Deci verifica legislatia Canadiana.Succes.
Multumesc pentru raspuns...dar vroiam sa va spun ca acum 2 ani sotia era in Italia...eu am plecat din Romania cu fetita si intradevar la aeroport mi-au cerut procura cu acordul mamei pe care dealtfel o aveam si am putut iesi...dar la inapoiere din Italia m-am intors tot cu fetita, fara sotie, in Romania si nu mi-a cerut nimeni nicio procura...chiar nici nu aveam.Eu stiam ca doar pentru iesirea din tara mea imi este necesar acordul...nu si pt intoarcere.Mentionez ca fata este intru-totul de acord fara sa fi exercitat presiuni asupra ei sa ne intoarcem acasa din Canada
nu vi se va permite.legislatia canadiana e periculos de stricta privind respectarea drepturilor copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz legislativ - iesirea din tara a copilului minor Radiohead Radiohead Buna ziua, sunt cetatean roman detasat in Franta, sunt casatorit si am un copil de 2 ani. Sotia se va intoarce in tara pentru doua saptamani (bilete de avion ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie aprobarea tatalui violettaa violettaa Buna ziua! Ma numesc Violeta am o fetita de un an si 5 luni, ne aflam in italia de cateva luni impreuna cu tatal(roman) ... nu vrea sa imi dea acordul de a ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea in tara a unui minor doar cu mama toadermarius toadermarius Buna ziua, Eu lucrez in Italia si din pacate financiar nu pot sa insotesc copilul si mama la intoarcerea in tara. As dori sa aflu daca se poate sa se intoarca ... (vezi toată discuția)